Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

Vlaggeschip Discovery OC serie

Vlaggeschip Discovery OC serie
Gepubliceerd op 12 augustus 2019

Met de Discovery 47 OC presenteert Super Lauwersmeer het nieuwe vlaggeschip van de serie. De 14,30 meter lange 47 OC is nog groter en luxer dan de twee andere Discovery OC modellen. Dat komt niet alleen door dat beetje meer extra lengte. Het is ook te danken aan de verhoging van de romp en opbouw met respectievelijk 5 en 10 cm. 

De extra ruimte die dat oplevert is onder meer terug te vinden in de eigenaarshut. Door een volle boeg en een rechte steven zijn de lengte en breedte enorm. De verhoogde romp zorgt ook voor een royale  stahoogte in het voorschip. Hierdoor is er meer dan genoeg loop- en opbergruimte rondom en onder het bed. De lichtstraat aan de bovenkant versterkt het ruimtelijke gevoel.

Vlaggeschip Discovery OC serie

Gescheiden douche en toilet

Dankzij die extra ruimte in het nieuwe vlaggeschip van de Discovery OC serie was bovendien een andere indeling mogelijk. De 47 OC beschikt nu over een ruime douche met glazen wanden, wastafel en spiegel aan stuurboord. Aan bakboordzijde is het aparte toilet met wastafel. Ook hier is van een benauwend gevoel volgens de werf geen sprake. De royale afmetingen komen eveneens terug in de gastenhut. Boven deze ruimte bevindt zich de salon, maar toch bedraagt de stahoogte hier nagenoeg gelijk aan die van de eigenaarshut. Dit komt doordat de salonbank op een verhoging is geplaatst.

Vlaggeschip Discovery OC serie

Binnen en buiten verbonden

Benedendeks mag alles ruim ogen, datzelfde gevoel beleef je bovendeks volgens de jachtbouwer bovendeks. De verhoogde opbouw maakt van de salon een waar penthouse. De 10 centimeters aan extra hoogte krijgen een extra dimensie door de grote ramen rondom. Hierdoor kun je ook overal in de salon genieten van een panoramisch uitzicht. En wanneer de vier deuren van de salon openslaan, zijn keuken en kuip volledig met elkaar verbonden. Het verlengde dak voor extra beschutting in de kuip draagt hieraan bij.

Stiller dan ooit

Voor de aandrijving in dit schip zorgt een Volvo Penta D4-motor van 180 pk. “In combinatie met een optimale isolatie leveren we met de Discovery 47 OC een extreem stil jacht af”, aldus Super Lauwersmeer. “Maar niet alleen die eigenschap zorgt voor ultiem loungegenot, ook het efficiënte en betrouwbare vaargedrag van de 21 ton zware stalen knikspant draagt daar aan bij.”

Technische gegevens Super Lauwersmeer Discovery 47 OC:

Afmetingen: (lxbxd) 14,30 x 4,36 x 1,20 meter
materiaal: staal;
CE-markering: B;
gewicht: 21 ton;
motorisering: Volvo Penta D4-180 (standaard motor: Volvo Penta D3-150);
brandstof: 700 liter;
water: 420 liter.

Kijk voor meer informatie op de site van Super Lauwersmeer.

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar