Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Nieuwe boten

Sportieve en stijlvolle Voyager 50

Sportieve en stijlvolle Voyager 50
Gepubliceerd op 10 augustus 2023

De Van den Hoven Voyager 50 is een sportieve en stijlvolle motorboot. Het coupéjacht is gebouwd van aluminium en ontworpen door René van der Velden.

De Voyager 50 is het tweede model in de Voyager serie. Eerder introduceerde Van den Hoven Jachtbouw de Voyager 61. Volgens de werf komen in de Voyager 50 twee werelden samen: “het indrukwekkende comfortniveau van haar grote zus is behouden, terwijl ze een geheel eigen verleidelijk uiterlijk heeft.” Het 15 meter lange motorjacht heeft een opvallend exterieur dat met zijn lage profiel en elegante lijnen een sportief karakter heeft. Aangedreven met twee Volvo Penta diesels van 480 pk bedraagt de topsnelheid 22 knopen. Daarbij beschikt het motorjacht volgens de werf over een ‘indrukwekkende wendbaarheid’. Ook is er veel energie gestoken in het verminderen van geluid en trillingen, voor een comfortabel verblijf aan boord.

Sportieve en elegante Voyager 50
Leefruimte

Volgens Van den Hoven maakt de Voyager 50 optimaal gebruik van zijn ruimte. Dit komt mede dankzij het rechtopstaande voorraam in de salon. Een andere belangrijke eigenschap is dat de salon, volledig uitgeruste keuken en stuurstand op hetzelfde niveau zijn geplaatst. Zo kan iedereen meegenieten tijdens het varen. Bovendien is het aantal hoogteverschillen aan boord tot een minimum beperkt. Benedendeks heeft de Voyager 50 een ruime eigenaarshut met eigen badkamer en twee gastenhutten met in totaal vier vaste slaapplaatsen. De twee gastenhutten delen de tweede badkamer aan boord.

Bovendeks

Buiten bieden de brede gangboorden genoeg ruimte om veilig naar het voorschip te lopen. Het voordek is voorzien van zonnebedden en zitplaatsen. Op het achterdek is ruimte om gezellig rondom de tafel plaats te nemen. In de grote bergruimte in de spiegel voorzien van elektrisch luik zijn fietsen, waterski’s en SUP’s te stallen.

Voor alle leeftijden

De sportieve en stijlvolle Voyager 50 Coupé biedt volgens Van den Hoven Jachtbouw maximaal comfort bij elke snelheid. De configuratie en het sportieve uiterlijk van de 50-voeter zal jongere eigenaars aanspreken. Terwijl de indeling op één niveau en lage instap het jacht ook aantrekkelijk maken voor oudere klanten.

Technische specificaties Voyager 50

Lengte: 15,33 m
Breedte: 4,80 m
Diepgang: 1,18 m
Gewicht: 16 ton 
Motorisering: 2 x Volvo Penta D6, 480 pk
Materiaal: aluminium
Maximale snelheid: 22 knopen

Meer informatie: Van den Hoven Jachtbouw

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar