Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

Oer-Hollandse sloep

Gepubliceerd op 21 januari 2016

florijnsloep-02

A28 Watersport introduceert de Florijnsloep. “Deze sloep wordt door ons volledig in Nederland gebouwd met kwaliteitsproducten van Nederlandse toeleveranciers”, aldus het watersportbedrijf.

De Florijnsloep is een overnaadse rondspant met een aangehangen roer. Het roer heeft twee zijvinnen, die ervoor zorgen dat de boot bij alle snelheden op de waterlijn blijft varen en daarmee de hoogste efficiëntie bereikt qua snelheid en brandstofgebruik. Ook achteruitvaren kan daardoor in een nagenoeg rechte lijn, omdat de schroefwerking grotendeels wordt opgeheven. Daarnaast fungeren de vinnen als opstap vanuit het water en samen met de handgreep op de spiegel kunnen ze zo als zwemtrap worden gebruikt. De Florijnsloep wordt standaard geleverd met prachtig afgewerkt potdeksel rondom, kuipvloer, voor- en achterdek en tafel op de motorkist van onderhoudsvrij Topdeck materiaal, een kabelaring rondom met rvs spanners en een complete luxe kussenset. In de Classic uitvoering wordt een gelakt teakhouten potdeksel, teak kuipvloer, voor- en achterdek en motorkistdeksel toegepast.
www.florijnsloep.nl 

Specificaties: 6,12 x 2,22 x 0,55 m ∕ gewicht: 1.000 kg ∕ materiaal: polyester / CE: C / ontwerp: Steven ter Horst / motor: Vetus diesel, 2 cil. 12 of 16 pk ∕ vanafprijs: € 25.450,- incl. btw

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar