Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Noviteiten

FLIR introduceert compacte thermische camera’s

thermische camera
Gepubliceerd op 6 maart 2017

Materclass nachtvaren

Wil je ook eens ervaren hoe het is om in het donker te navigeren met behulp van een warmtebeeldcamera? Dat kan! In samenwerking met Raymarine organiseert FLIR een Masterclass Nachtvaren, speciaal voor Motorboot lezers. De Master- class wordt gegeven aan boord van een Elling E6, tijdens een vaartocht over de Bergsche Maas en door de Brabantse Biesbosch. De Masterclass staat gepland in oktober, de exacte locatie en datum worden later bekendgemaakt. Er is plaats voor 5 deelnemers. Wil je kans maken op deze unieke ervaring? Stuur dan een e-mailbericht naar events@motorboot.com met je contactgegevens en het antwoord op de volgende vraag: ‘Waar is de merknaam FLIR op gebaseerd?’ In het septembernummer van Motorboot worden de winnaars bekendgemaakt.

FLIR Systems introduceert twee compacte thermische camera’s als aanvulling op de M-Serie van het Amerikaanse bedrijf. De FLIR M100 en M200 zijn geschikt voor toepassing in de watersport. “Met deze introductie is de wereld van warmtebeelden voortaan toegankelijk voor meer watersporters”, aldus FLIR Systems. Eén van de voordelen van warmtebeeldcamera’s is een beter omgevingsbewustzijn tijdens het vissen, zeilen of varen in het donker.

thermische cameraDe FLIR M100 en M200 zijn de meest compacte draai- en kantelbare maritieme warmtebeeldcamera’s die FLIR ooit heeft gemaakt. Ze zijn gebaseerd op de hoogwaardige Boson-warmtebeeldcamera van FLIR. Deze camera heeft een geïntegreerde multi-core videoprocessor met haarscherpe beeldkwaliteit en maakt gebruik van kunstmatige intelligentie. Wanneer de M100 en M200 worden gecombineerd met een Raymarine Axiom multifunctioneel beeldscherm, beschikken gebruikers over de nieuwe intelligente ClearCruise-warmtebeeldanalyse van FLIR. Dit biedt volgens de producent een compleet nieuw bewustzijns- en veiligheidsniveau aan boord, doordat zij zichtbaar én hoorbaar worden gewaarschuwd wanneer objecten zoals schepen, obstakels of navigatieboeien worden gedetecteerd.

De M100 heeft een aanpasbare kantelfunctie die kan zorgen voor compensatie wanneer het schip met hoge voorsteven vaart. Met een prijs van nog geen € 2.500,- is de M100 de meest betaalbare maritieme warmtebeeldcamera van FLIR. De M200 kan dankzij de volledige draai- en kantelfunctie zowel verticaal als horizontaal 360 graden zicht bieden en kost nog geen € 3.500,- Warmtebeeldcamera’s met een optimale resolutie van 320×240 zijn verkrijgbaar vanaf € 3.495,-

IP-videotechnologie maakt installatie van de M100 en M200 thermische camera’s eenvoudig, omdat extra videokabels overbodig zijn. Via een eenvoudig Ethernet kunnen de M100 en M200 een netwerkverbinding maken met meerdere compatibele multifunctionele beeldschermen.

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar