Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

Raymarine zendontvanger met antennesplitser

Zendontvanger Raymarine
Gepubliceerd op 11 februari 2018

Aan boord van kleine schepen is vaak weinig ruimte voor de antennes van het communicatiesysteem. De nieuwe AIS700 zendontvanger van Raymarine biedt uitkomt, want deze heeft een geïntegreerde antennesplitser en werkt op dezelfde frequentiebanden als de marifoon aan boord.

Zendontvanger RaymarineDaardoor kunnen zendontvanger en marifoon gebruikmaken van één gezamenlijke antenne. De AIS700 is voorzien van de nieuwste netwerktechnologieën voor snellere updates, meer bandbreedte en beter bereik. De zendontvanger is naadloos te integreren met Raymarine-MFD’s, -instrumenten en -navigatiesystemen op pc-basis met uitgebreide verbindingsmogelijkheden.  Zo kan de zendontvanger met behulp van NMEA2000- en SeaTalkng-protocollen worden aangesloten op de MFD’s aan boord. Dankzij de ingebouwde NMEA0183-multiplexer is integratie van de AIS700 met MFD’s en radioapparatuur van oudere generaties ook mogelijk. Hier zijn geen afzonderlijke apparaten voor nodig; de installatie blijft dus gestroomlijnd.

Raymarine geeft verder aan dat de positiebepaling van de AIS700 zeer nauwkeurig is dankzij een 72-kanaals GPS-ontvanger met RAIM. Met de ‘stille modus’ van de AIS700 kunnen gebruikers hun AIS-transmissie stopzetten, terwijl ze zelf wel gegevens ontvangen van vaartuigen in de buurt.

Adviesprijs: € 895,00 (excl. btw).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar