Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Nieuwe motoren

ePropulsion introduceert I-serie motoren

ePropulsion introduceert I-serie
Gepubliceerd op 28 november 2022

ePropulsion introduceerde op de Metstrade 2022 in Amsterdam haar I-serie binnenboordmotoren. De elektrische motoren uit de I-serie zijn gekoppeld aan het ePropulsion Smart System Architecture . De motoren maken gebruik van cloudgebaseerde connectiviteitsdiensten. ePropulsion zet met de I-serie een volgende stap om elektrisch varen ‘slimmer’ te maken.

De nieuwe ePropulsion I-serie motoren zijn verkrijgbaar met een ingangsvermogen van 10 kW, 20 kW en 40 kW. De motoren zijn geschikt voor pleziervaartuigen en commerciële toepassingen op kleine en middelgrote boten. De I-serie heeft een compact ontwerp dat vijf functies in een kleine ruimte integreert: de motor, de versnellingsbak, de motorcontroller, de systeembesturingseenheid en het koelsysteem. Volgens ePropulsion zijn nieuwe I-serie elektrische motoren I-10, I-20 en I-40 tot 60 procent kleiner en tot 65 procent lichter dan een reguliere verbrandingsmotor.

De motoren uit de I-serie maken onderdeel uit van het ePropulsion Smart System Architecture. De ‘electronic control unit’ (ECU) integreert het elektrische aandrijfsysteem, het interactieve systeem en het batterijsysteem met de cloud. De nieuwe I-serie binnenboordmotoren ondersteunt ook de integratie met de ePropulsion Connectivity Service. Gebruikers kunnen zo op afstand onder andere het batterijniveau, de status van het laden en vaarlogboeken checken. Ook kunnen ze de beveiligingsmodus inschakelen. 

Klik hier voor meer informatie.

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 58,- per jaar