Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Nieuwe motoren

BleuNav bij De Stille Boot

BleuNav bij De Stille Boot
Gepubliceerd op 17 november 2023

Distributeur voor de Benelux


De Stille Boot wordt de distributeur voor de Benelux van de elektrische aandrijvingen van BlueNav. Het Franse merk werkt op basis een elektrische ‘rimdrive’ (ringmotor). Zonder grote ingrepen aan de boot is BlueNav als extra motorisering toe te voegen aan de verbrandingsmotor. Dit maakt de motoren geschikt voor zowel nieuwe schepen als voor retrofit.

De Stille Boot houdt zich bezig met de verkoop, marketing en service van de BlueNav-producten in de Benelux. “De producten van BlueNav zijn een waardevolle aanvulling op ons bestaande aanbod elektrische aandrijvingen. Ze bieden oplossingen en toepassingen die andere merken niet kunnen bieden. Wij brengen onze expertise op het gebied van elektrisch varen en de kennis van de markt in bij deze samenwerking. Ook delen wij de missie om de energietransitie op het water te versnellen. Een perfecte match dus”, aldus Marcel Schaap, oprichter van De Stille Boot.

Drie typen motoren

BleuNav ontwikkelde de BlueSpin motoren, die uitermate geschikt zijn om schepen tussen de 8 en 15 meter van een hybride aandrijving te voorzien. De rimdrive technologie is een ringvormige motor zonder as. Voordelen: heel compact, licht en stil. Er zijn twee varianten: de buitenboordmotor en een vaste motor (inboard), die in de motorruimte staat. Beide motoren zijn makkelijk toe te voegen aan een verbrandingsmotor. Volgens de fabrikant kan dit zonder grote ingrepen in het scheepsontwerp of aan de constructie. De derde variant wordt onder tegen de romp gemonteerd. Alle motoren leveren een maximaal vermogen van 15 kW. Komend jaar wordt dit uitgebreid met motoren van 8 en 30 kW.

BleuNav bij De Stille Boot
BleuNav bij De Stille Boot
BleuNav bij De Stille Boot

Het Franse BleuNav bij De Stille Boot verkrijgbaar.

Software-integratie

De BlueNav systemen hebben een eigen bedieningspaneel voor de aansturing. De informatie over vermogen, positie, resterende vaartijd en dergelijken kan ook zichtbaar gemaakt worden op de multifunctionele displays van alle bekende merken. Dit maakt de motoren goed integreerbaar in bestaande boordsystemen. Dat geldt ook voor de communicatie met het 48V-accupakket. De software maakt allerlei geavanceerde functies mogelijk, zoals autopilot, virtual anchor
(DP) en easy docking.

BlueNav

BlueNav komt uit het Franse Arcachon. Het bedrijf is in 2020 opgericht als innovator van elektrische aandrijvingen. Het bedrijf groeit snel en kijkt nu ook over de grenzen van Frankrijk. Daar is de samenwerking met De Stille Boot onderdeel van. Recent werden wereldwijd meerdere distributeurs aangesteld. De BleuSpin motoren passen goed in het assortiment van De Stille Boot. Als distributeur van leidende merken als Torqeedo, WaterWorld en diverse energiesystemen leverde het bedrijf al aan vele duizenden boten in Nederland en daarbuiten.

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar