Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Nieuwe boten

Wajer Yachts introduceert de Wajer 44

Wajer Yachts introduceert de Wajer 44
Gepubliceerd op 19 april 2023

Wajer Yachts introduceert de Wajer 44: sportief, comfortabel, met aanzienlijk meer volume dan de Wajer 38 en compacter dan de Wajer 55. Connectiviteit is het sleutelwoord, want dit model is helemaal ingericht op smart boating via de ‘Wajer Owners App’. 

De Wajer 44 is volledig gericht op het SmartBoating-concept. Zo kan de eigenaar door middel van de Wajer Owners App op afstand zijn Wajer 44 bedienen. Bijvoorbeeld om tijdens de lunch op het strand de ankerpositie van het jacht te controleren. Ook de airco en de hydraulisch bedienbare zwemtrap kunnen eenvoudig via de app bediend worden, zodat alles gereed is bij het aan boord stappen. 

Wajer DNA

Qua uitelijk is de Wajer 44 duidelijk een lid van de Wajer-familie. Het design en de zeeglijn kennen veel gelijkenissen met die van de Wajer 77. De belijning van de 44 is, net als bij de andere Wajers, zo clean mogelijk gehouden. De swing-over ankerarm valt weg in het ankerluik en zelfs de kikkers zijn onzichtbaar verwerkt in de stootrand. Dit allemaal voor de strakke en hoogwaardige uitstraling die de Wajer-vloot kenmerkt.  De kapitein bedient de boot door middel van drie Garmin schermen die het dashboard volledig vullen en randloos zijn geplaatst. De cockpit is verder uitgerust met een speciaal Wajer design stuurwiel en drie geveerde carbon schaalstoelen. Met twee Volvo IPS650 motoren wordt een kruissnelheid van 26 knopen en topsnelheid (half load) van 40 knopen behaald. Door de geoptimaliseerde bouwfilosofie is de Wajer 44 nog stiller dan de rest. 

Interieur

De binnenruimte van de Wajer 44 is uitgerust met een volwaardig dubbelbed (2,10 x 1,60 meter) dat gemakkelijk is te transformeren tot een zithoek met (eet)tafel. Uiteraard is er ook een badkamer met douche en toilet. De pantry is voorzien van een ijskast, wasbak met warm en koud water, koffiemachine en een icemaker. 

Plezier in en uit de zon

Zowel voor- als achterop de Wajer 44 is plek voor de zonaanbidders via ruime ligplekken met ergonomisch vormgegeven rugsteunen. Voor wie liever in de schaduw zit, is de opnieuw vormgegeven bimini een uitkomst. De makkelijk uitneembare carbon steunen zorgen ervoor dat de bimini ook nog eens in het strakke design van het jacht past. Watersportfans kunnen in het achterschip veel materiaal kwijt, zoals seabobs en elektrische surfboards.  Dries Wajer: “Wij verwelkomen met trots de Wajer 44 in de familie. Een jacht met veel buitenruimte, waar je ook royaal met twee personen op kunt overnachten. De Wajer 44 is niet alleen op het gebied van design, maar ook qua connectiviteit echt het nieuwste van het nieuwste. In de Wajer app kun je als eigenaar alle data uitlezen en je boot op afstand bedienen, waar je ook bent.” 

Technische specificaties Wajer 44

Afmeting(lxbxd): 13,10 x 4,00 x 1,1 meter 
Gewicht: 12,6 ton
Rompmateriaal: GRP Composite 
Motorisering: 2x Volvo Penta IPS 500 D6-380 pk. Optioneel: 2x Volvo Penta IPS 650 D6-480 pk.
Maximum snelheid: 40 knopen (IPS 650) kruissnelheids: 26 knopen (IPS 650) 
Brandstof: 1200 l
Water: 290 l
Boiler: 30 l
Maximum passgiers: 16 
CE-categorie: CE-B

Wajer Yachts introduceert de Wajer 44
AfbeeldingWajer Yachts introduceert de Wajer 44.
Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar