Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Nieuwe boten

Ruimtelijke Yamarin 59 SC

Ruimtelijke Yamarin 59 SC
Gepubliceerd op 18 mei 2023

De nieuwe Yamarin 59 SC is een ruimtelijke en praktische open boot. De slechts zes meter lange polyester motorboot met side console heeft volgens de Finse bouwer een ‘extreem toegankelijke indeling’.

De Yamarin 59 SC is een veelzijdige boot die bij uitstek geschikt is voor het varen langs kustwateren en over grote meren. Dankzij de tweepersoons side console en de ruime doorgang tussen cockpit en open boeg leent de boot zich voor allerlei doeleinden. Of dat nu het transporteren van passagiers en spullen is, vissen of allerlei outdoor activiteiten.

Indeling

Zowel voorin als achterin heeft de boot banken waar je met meerdere personen op kunt plaatsnemen. De rugleuning van de tweepersoons stuurbank is opklapbaar. Zo betrek je deze twee zitplaatsen in een handomdraai bij de tegen de spiegel geplaatste hoekbank. Overigens is deze bank ook om te bouwen tot zonnebed. Aan boord stappen is eenvoudig via de boeg, de zijkanten en de twee zwemplateaus aan weerszijden van de buitenboordmotor. Door de breedte van de romp is het interieur ruim van opzet en is de boot bovendien stabiel. Alle beloopbare dekdelen zijn standaard belegd met het comfortabele antislipmateriaal van Softdeck. Praktische bergruimte is te vinden onder zowel de bank achterin als de boegzit. Gasveren maken het openen hiervan licht en makkelijk in gebruik. Ook de binnenzijde van de stuurconsole vormt een handige berging. Deze ruimte is te openen door middel van een deur. Apparatuur als telefoons en tablets krijgen een plekje in het handschoenenkastje op de stuurstand. Hier is ook een USB-aansluiting ondergebracht voor het opladen.

Ruimtelijke Yamarin 59 SC
Standaard compleet

De grootste motoroptie voor de ruimtelijke Yamarin 59 SC is de Yamaha F115. Hiermee haalt de boot een maximale snelheid van 37 knopen. Op kruissnelheid is het verbruik volgens de Finse werf zeer economisch. Tussen de 10 en 20 knopen bedraagt het verbruik per nautische mijl slechts 0,7 liter. De boot is in de standaard uitvoering al behoorlijk compleet. Zo beschik je op de stuurstand over het Yamarin Q smart display met Navionics navigatiecartografie. Yamarin Q beschikt ook over een radio en je kunt er je eigen muziek via streamen vanaf je smartphone of tablet. Ook de Q Guard anti-diefstal service is standaard inbegrepen. Hiermee kun je op afstand de locatie van je boot controleren. Verder is de boot uitgerust met een kussenset voor de banken, hydraulische besturing, LED dekverlichting, een 110 liter vaste brandstoftank en het Yamaha Y-COP diefstalbeveiligingssysteem voor de buitenboordmotor.

Technische specificaties Yamarin 59 SC

Afmeting(lxb): 5,95 x 2,25 m
Materiaal: polyester 
Gewicht: 840 kg
Brandstoftank: 110 l
Motorisering: Yamaha buitenboordmotor, 80-115 pk
Topsnelheid: 37 knopen
Meest economische snelheid: tussen de 10 en 21 knopen (0,7 l/nm met Yamaha F115LB)

Meer informatie: Yamarin Boats

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar