Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Nieuwe boten

Nieuw: Grand Sturdy 550 AC Variotop

Nieuw: Grand Sturdy 550 AC Variotop
Gepubliceerd op 27 maart 2023

Linssen Yachts lanceert de Grand Sturdy 550 AC Variotop. Dit stalen motorjacht is het vlaggenschip van de werf en biedt een ongekende luxe en comfort.

Het nieuwe vlaggenschip is uitgerust met Variotop cabrioletkap: een oplossing waarbij de werf de binnenstuurstand, buitenstuurstand en flybridge combineert. De stuursalon is met deze kap volledig af te sluiten of juist helemaal te openen afhankelijk van de weersomstandigheden. Zo is er het hele seizoen mee te varen. Wie een route vaart met lage bruggen kan de kruiphoogte van deze Grand Sturdy verlagen naar 3,49 meter. Dit kan door de beugel waarin de Variotop zit opgeborgen, ook in te klappen.

Alle gemakken

De Grand Sturdy 550 AC Variotop is van alle gemakken voorzien. Zo beschikt het jacht over vier slaapplaatsen in de ruime voor- en zijhut met toilet en douche in de gang. De ruime salon heeft een U-vormige salonbank, televisie, pantry en L-vormige dinette. Optioneel is het mogelijk de pantry te verdelen over stuurboord en bakboord, om zo een nog ruimere U-salonbank te creëren. De bijzonder ruime achterkajuit is de Master Stateroom. Deze kajuit heeft een riante televisie, een tweepersoons zitje, veel opbergruimte en een eigen toilet met separate douche. In deze 550 ligt de Classic vloer wat de boot een klassieke, scheepse uitstraling geeft.

Volgens de werf kun je goed manoeuvreren met dit schip van 16,45 x 4,90 meter. “Dat komt door de combinatie van rompvorm, kiel, roerblad en de moderne technologie’, stelt de werf. “Met de lancering van de Grand Sturdy 550 AC Variotop zet Linssen Yachts haar traditie van hoogwaardige, stijlvolle en tijdloze motorjachten voort. Het is dan ook geen verrassing dat het jacht nu al op veel belangstelling kan rekenen”, aldus de werf.

Technische specificaties Grand Sturdy 550 AC Variotop:

Afmetingen (lxbxd):16,50 x 4,90 x 1,29 meter
Kruiphoogte met mast neer ± 4,20 meter / met ingeklapte Variotopbeugel:3,49 meter
Romp: staal
CE-certificering: B
Dieseltank: 2.370 liter
Watertank: 960 liter

Nieuw: Grand Sturdy 550 AC Variotop
AfbeeldingNieuw: Grand Sturdy 550 AC Variotop van Linssen Yachts uit Maasbracht
Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar