Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Nieuwe boten

Lemmer Yachting bouwt Villaboat

Gepubliceerd op 4 mei 2019

Lemmer Yachting bouwt momenteel de eerste van een nieuwe serie Villaboats. De 17 meter lange MK III is naar verwachting binnen drie maanden klaar om mee te varen en op te wonen. De werf zoekt nog naar een eigenaar voor het bewoonbare schip

Lemmer Yachting Villaboat

Lemmer Yachting nam het Villaboat concept over van de Duitse grondleggers van het merk. De naval architect van Lemmer Yachting, onder meer bekend van zijn ontwerpen voor Rapsody, heeft vervolgens het concept volledig opnieuw ontworpen. Een modulair productieproces en gebruik van nieuwe materialen maken dat de prijs van een Villaboat volgens Lemmer Yachting de helft is van een vergelijkbaar schip van staal of aluminium.

Gelijkvloers

De woonruimte is gelijkvloers. Dankzij de rechte wanden is de woonruimte bovendien volgens Lemmer Yachting te vergelijken met die van een appartement. “Het onmiskenbaar scheepse uiterlijk van de Villaboat voorkomt daarbij dat het wordt aangezien voor een woonboot”, aldus de ondernemers.  Onder de vloer is ruimte voor de techniek, zoals watervoorziening en elektra. Op het dak van de Villaboat kunnen naast een groot terras zonnepanelen worden geplaatst. In het voorschip is de stuurstand. Het schip heeft CE-markering C.

Lemmer Yachting Villaboat

Motor

De Villaboat MK III wordt voortgestuwd door een buitenboordmotor. Deze motor is weggewerkt in een bun, zodat je er aan de buitenkant niets van ziet. Is de motor niet in gebruik, dan kun je hem hydraulisch liften waardoor hij beschermd is tegen vorst. De boot heeft verder een beperkte diepgang, waardoor je er op veel plaatsen mee kunt komen.

Technische gegevens Villaboat MK III:

Ontwerp:  Lemmer Yachting; afmetingen: lengte over alles: 17,70 meter; breedte: 4,95 meter; diepgang: 0,25 meter; kruiphoogte: 3,50 meter; materiaal: polyester, composiet

Kijk voor meer informatie op de site van WJM Yachtsales.
Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar