Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Nieuwe boten

Holterman Xtreme 60

Imposante lijnen
Gepubliceerd op 16 augustus 2023

Imposante lijnen

Holterman breidt de Xtreme Yachts lijn uit met de Xtreme 60 die opvalt door zijn imposante lijnen. Het schip past comfortabel tussen de Xtreme 54 en Xtreme 78.

Naast de imposante lijnen zijn de trawlerramen en het gestroomlijnde profiel kenmerkend voor de Xtreme Yachts lijn van Holterman Shipyard. Het ontwerp van Bernd Weel beschikt over complexe vormen en veel rompopeningen om natuurlijk licht naar binnen te laten stromen. Het ontwerp is gebaseerd op de grotere Xtreme 78. Dit schip heeft een royale binnenruimte. Daarnaast is het achterdek ontworpen om zowel in de schaduw als in de zon te loungen. Het achterdek biedt voldoende ruimte voor entertainment. Brede gangboorden, weggestopt achter diepe, veilige verschansingen lopen uit naar een stijlvolle lounge op het voordek. Opengewerkte verschansingen bieden zicht op het water en vergemakkelijken de afmeerprocedure.

Aan de andere kant van de boot is de flexibele beachclub. In gesloten toestand biedt de spiegel een comfortabele bank. Maar een hydraulisch bediend paneel opent een diepe lazaretten voor het opbergen van waterspeelgoed, duikuitrusting, fietsen of ander toebehoren. Het zwemplateau is neer te laten om gemakkelijker toegang tot de zee te krijgen. Ook doet het dienst als lift en opslagpunt voor een tender tot 5,5 meter lengte.

Ontwerp

“Het ontwerp-DNA is heel typerend voor Xtreme”, zegt Weel. “We hebben ons gericht op deze sculpturale oppervlakken die reflecties en schaduwen creëren. Voor de Xtreme 60 hebben we ons gefocust op lange ononderbroken lijnen die echt diepte creëren. Al het glas is verbonden en wikkelt zich rond de salon. Er zijn slechts drie grote glasoppervlakken.”

Interieur

Het interieur is volledig naar wens van de klant ontworpen door Kitty van der Kamp. Het hoofddek is een grote open salon met rondom beglazing. De salon biedt een brede verbinding met het zit- en eetgedeelte op het achterdek. Met een luxe kombuis, comfortabele banken en eettafel is dit het hart van het jacht. Een halve trap naar voren ligt het half gedeelde stuurhuis. Op dit eerste model is het benedendek geconfigureerd als mastercabin over de volle breedte van het schip. Een grote ensuite doucheruimte met aparte wastafels voor hem en haar en een grote inloopdouche maken het geheel compleet. Verder naar voren is een tv-lounge, verlicht door de grote ramen in de romp en het dakraam boven het hoofd. In de boeg ligt een volwaardige tweepersoonshut met toegang tot een tweede badkamer. Deze badkamer doet tevens dienst als dagtoilet.

De Xtreme 60 heeft twee Volvo Penta D6 diesels van 300 pk. Met deze motoren is een kruissnelheid van 8 knopen en een maximale snelheid van 11 knopen haalbaar.

Meer informatie: www.x-tremeyachts.com

Imposante lijnen
AfbeeldingHolterman Xtreme 60
Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar