Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Nieuwe boten

Holland Sport Boat Centre introduceert Saxdor Yachts

Holland Sport Boat Centre introduceert Saxdor Yachts
Gepubliceerd op 6 april 2020

Holland Sport Boat Centre introduceert Saxdor Yachts. Onlangs heeft Holland Sport Boat Centre namelijk het dealerschap voor de Benelux verworven van het nieuwe Finse merk Saxdor Yachts. 

Holland Sport Boat Centre is specialist in de snelvarende watersport. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf vertegenwoordigt reeds de merken Bayliner en Sea Ray sportboten en sportkruisers, Sea-Doo en Yamaha waterscooters en Waterspoor (snelvarende) sloepen. Daarom ziet Holland Sport ziet het nieuwe merk Saxdor als een goede aanvulling. De man achter het nieuwe merk is Sakari Mattila. Deze Fin is de oorspronkelijke ontwerper en oprichter van de bekroonde bootmerken Axopar, Paragon, Aquador en XO.

Holland Sport Boat Centre introduceert Saxdor Yachts

Scooter

Het eerste type in de modellenlijn van Saxdor Yachts is een geheel nieuwe bootcategorie en wordt de scooter genoemd. Zo combineert de compacte Saxdor 200 Sport de eenvoud en het gebruiksgemak van een jetski met de veiligheid en het comfort van een boot. “De Saxdor 200 Sport is een 20 voet buitenboordmotor aangedreven boot die bewijst dat betaalbaar varen niet betekent dat de kwaliteit, onderhoud, veelzijdigheid of sexy styling in het gedrang komen”, aldus de dealer. “De introductieprijs van € 22.140,- inclusief een Mercury F100EFI, gecombineerd met minimale onderhoudskosten, maakt de droom om het water op te gaan voor iedereen realiteit.” Overigens zijn bij deze introductieprijs zijn de btw, transport- en afleverkosten niet inbegrepen. De instapboot in combinatie met een buitenboordmotor van 100 Pk haalt een topsnelheid van 34 knopen (63 km/h). Met de maximale motorisering van 175 pk is een topsnelheid van 45 knopen (83 km/h) mogelijk.

Holland Sport Boat Centre introduceert Saxdor Yachts

Ontwerp

Holland Sport Boat Centre introduceert met het nieuwe model van Saxdor Yachts een boot ontworpen door het enorm ervaren J&J Design. Hun streven was het instapmodel zo licht mogelijk te maken. Zo is de 700 kg wegende boot goed trailerbaar. Verder moest het een boot worden die voordelig is in onderhoud en brandstofverbruik. De dubbel getrapte romp draagt hier aan bij. Bovendien zorgt deze rompvorm voor speelse vaareigenschappen en een vlotte acceleleratie, ongeacht de gekozen motoroptie. Sakari Mattila, oprichter van Saxdor Yachts: “Het concept achter Saxdor Yachts is om de volgende generatie betaalbare boten te maken. Dit zijn eersteklas vaartuigen met en moderne styling en een betaalbare prijs, uitgerust met de nieuwste technologie. De Saxdor 200 Sport zorgt voor een revolutie op watersportgebied vanwege zijn veelzijdigheid. We hebben bewust geen compromis gesloten tussen een sexy ontwerp, sterke prestaties en een redelijke prijs.”

Holland Sport Boat Centre introduceert Saxdor Yachts

Opties

De standaard boot wordt geleverd met en driepersoons jockey-zit en een open dek. Een andere indelingsvariant is een dubbele bank achterin. Opties zijn onder meer een beugel, eventueel in combinatie met een soft top of T-top. Daarnaast kan het dashboard worden uitgerust met een of twee Simrad GO9 XSE 9 inch multifunctionele displays en is er keuze uit een basis of uitgebreid audio systeem. Heel verassend op een 20 voet boot is het open boegluik waar canvas op gemonteerd kan worden voor de mogelijkheid om te overnachten. Verder onderzoekt Saxdor Yachts  de optie van een jetaandrijving voor verbeterde wendbaarheid met een beperkte diepgang.

Saxdor 200 Sport

Saxdor Yachts is een ambitieus merk dat de komende twee jaar plannen heeft het assortiment aanzienlijk uit te breiden met modellen tot 50 voet.

Technische gegevens Saxdor 200 Sport:

Afmetingen: 5,94 x 2,29 x 0,72 m;
Kruiphoogte: 1,82-1,93 m (zonder of met T-top);
Motorisering: buitenboordmotor, 100-175 pk;

Materiaal: polyester;
Gewicht: 780 kg;
Brandstoftank: 110 l;
Snelheid: 34 – 45 knopen;
CE-classificatie: C;
Meer informatie: Holland Sport Boat Centre

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar