Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Nieuwe boten

Grootste Nuva tot nu toe

Grootste Nuva tot nu toe
Gepubliceerd op 26 juni 2023

Nuva Yachts introduceert met de Nuva M11 Open haar grootste model tot nu toe. De snelvarende polyester tender van de Spaanse werf biedt veel leefruimte bovendeks. Dat is onder meer te danken aan de uitklapbare delen in de verschansing.

Nuva Yachts noemt de M11 Open de meest veelzijdige boot in de serie. De boot heeft een walkaround dekindeling. Dat betekent dat je veilig rond de console en voorkajuit kunt lopen omdat de dekken rondom op gelijk niveau liggen en worden omgeven door een hoge verschansing met zeereling. Het leven aan boord speelt zich grotendeels bovendeks plaats. Daarom is er veel aandacht besteed aan het creëren van maximale leefruimte en comfort. Zo kun je met een klein gezelschap tegenover elkaar zitten op de banken of plaatsnemen in de royale cockpit. Dankzij de uitklapbare delen in de verschansing is de cockpit van de grootste Nuva tot nu toe nog groter te maken. De breedte wordt daarmee met maar liefst 1,21 meter uitgebreid. Zowel achterop als op het kajuitdak beschikt de grootste Nuva tot nu toe over een groot zonnedek.

Grootste Nuva tot nu toe
Vast bed

Benedendeks is de Nuva M11 Open voorzien van een centrale ruimte met opbergmogelijkheid en een vast tweepersoonsbed. Ook is er een afsluitbare ruimte met douche en toilet met een stahoogte van 1,90 meter. Een buitenkeuken behoort tot de opties.

Buitenboordmotoren

Evenals de andere Nuva-modellen is de boot uitgerust met buitenboordmotoren. Tijdens de eerste tests met twee 300 pk Mercury V8 motoren bleek de M11 Open met tien personen aan boord een topsnelheid te hebben van maar liefst 39 knopen.

Technische specificaties

Lengte: 11,20 m
Breedte: 2,99 m
Motorisering: buitenboordmotoren, maximaal 2 x 300 pk
CE-certificering: B-10 / C-13 personen
Romp: polyester
Rompvorm: planerend
Maximale snelheid: 39 kn

Meer informatie: www.brinkswatersport.nl

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar