Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Nieuwe boten

Première Linssen GS 500 Sedan

Première Linssen GS 500 Sedan
Gepubliceerd op 23 december 2022

Tijdens Boot Düsseldorf 2023 gaat de Linssen GS 500 Sedan eindelijk in première. De Grand Sturdy 500 Sedan is een luxe ‘traveller’. De afmetingen van het motorjacht zijn afgestemd op de Franse binnenwateren.

Met de grootste Sedan uit de Linssen collectie is het overal aangenaam varen. De GS 500 Sedan zit boordevol praktische vernieuwingen. Zo stap je vanuit het gangboord zonder obstakels de lager gelegen open kuip in. Deze is voorzien van een One-Touch Cockpit Cover. Je hoeft slechts één rits en een paar drukknopen open te maken en met een druk op de afstandsbediening trek je het complete zeildoek automatisch in. De kuip is overdekt door het verlengde stuurhuisdak waar standaard twee groepen zonnepanelen op liggen. Er zijn mogelijkheden dit uit te breiden. Onder de kuip zit een grote bergruimte.

Interieur

Wanneer de Biofold Variodoors naar de salon worden geopend ontstaat een groot leefoppervlak met veel licht en comfort. De salon is uitgevoerd met slimme voorzieningen. Daarmee is de ruimte flexibel te gebruiken. Zo is er een deels roterende bank en een uitklapbare dinette. Om vanachter de stuurstand binnen het aanleggen te vergemakkelijken zijn aan stuurboord en bakboord schuifdeuren. In de voorpiek van de Sedan zit de eigenaarshut. Aan bakboord is het tweepersoons gastenverblijf.

Techniek

De machinekamer is overzichtelijk ingedeeld volgens de standaard principes van Linssen Yachts. Alle energieverbruikers aan boord worden aangestuurd door het door het door Linssen ontwikkelde ICCESS CAN-bus systeem.

De Linssen GS 500 Sedan beleeft zijn première voor het grote publiek van 21 januari tot en met 29 januari 2023 op Boot Düsseldorf in Hal 1, stand B05.

Première Linssen GS 500 Sedan
AfbeeldingLinssen Grand Sturdy 500 Sedan

Technische gegevens Linssen Grand Sturdy 500 Sedan

Afmetingen (lxbxd): 15,50 x 4,65 x 1,20 m
Kruiphoogte: 2,75 m (mast gestreken)
CE-categorie: B
Gewicht: 24 ton
Materiaal: staal
Inhoud tanks: diesel 2 x 750 l, water 720 l
Motoren: 2 x 110 pk Volvo Penta D3

Meer informatie: www.linssenyachts.com

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 58,- per jaar