Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Nieuwe boten

+31Architects ontwerpt varende woonboot

Varende woonboot +31Architects
Gepubliceerd op 4 maart 2019

+31ARCHITECTS uit Amsterdam presenteert een varende woonboot waarmee je over meren en rivieren kan varen en vele jachthavens in Europa bereikbaar worden. Volgens het architectenbureau is er veel vraag naar deze combinatie van wonen en varen. 

“Als ik wakker word, kijk ik naar het water. Bij de opgaande zon spring ik erin en kom vol energie eruit. Beter dan dat kan voor mij een dag niet beginnen! Na vele nachten, zittend aan de steiger was het me duidelijk. Ik wil op het water wonen. Zo ontstond het idee om een woonboot te bouwen”, aldus de oprichter van WSM Die Wohnschiff-Manufaktur.

Varende woonboot +31Architects

Het idee

In opdracht van een Duitse avonturier en ondernemer ontwierp +31ARCHITECTS als ervaren woonboot ontwerpbureau een varende woonboot. Het resultaat is een moderne, varende, slanke woning die het midden houdt tussen een woonboot en een schip. In het ontwerp zijn grote raamkozijnen aan drie zijden die niet alleen voor veel daglicht zorgen maar ook een vergezicht naar buiten opleveren. Deze transparantie is kenmerkend voor de woonboot ontwerpen van +31ARCHITECTS. Het zorgt voor een maximale waterbeleving en een directe relatie met de natuur. Vanuit je bed, vanaf het dakterras, het dek, de woonkamer of de badkamer kun je direct een sprong nemen in het water. De varende woonboot werd niet alleen werkelijkheid voor de opdrachtgever maar ook verder ontwikkeld tot een product waarmee op een ecologisch verantwoorde wijze het hele jaar door geleefd kan worden op het water. De varende modellen worden met een elektrische hybride aandrijving uitgevoerd. Bovendien komen op het dak zonnepanelen voor het opwekken van zonne-energie. Het casco van het schip is van aluminium om de water- en dierenwereld te beschermen en in stand te houden. “Het is een varende woonboot waarmee je de ultieme waterbeleving ervaart op een ecologisch verantwoorde wijze”, aldus de makers.

Prototype

Alle varende woonboot modellen zijn op een speciale website in verschillende uitvoeringen beschikbaar. De modellen bieden volgens de architecten maximaal comfort voor de echte waterliefhebber. Variërend van 15 meter lengte, met een zeer compacte plattegrond, tot 24 meter lengte met een zeer royale indeling, waarbij slim gebruik wordt gemaakt van de opbergruimte onder het dek. Elk model wordt zorgvuldig samengesteld naar de specifieke wensen van de klant. Op dit moment is een prototype in aanbouw van de 24 meter variant. De varende woonboot wordt gebouwd met speciale aandacht voor het gebruik van duurzame materialen en installaties. De ambitie van de ontwerpers en ondernemers is om schepen te bouwen waarin zij zelf ook zouden willen wonen.

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar