Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Events

Duurzaam Varen Dagen Amsterdam

Duurzaam Varen Dagen
Gepubliceerd op 17 juni 2024

Nederlands grootste elektrisch proefvarenevent

Het grootste elektrisch varen evenement van Nederland is aan staande. Op 29 en 30 juni zijn de Duurzaam Varen Dagen op de kop van het Java-eiland in Amsterdam bezoekers treffen daar een scala aan elektrisch aangedreven boten. Het festijn is onderdeel van de Zeehavendagen Amsterdam die duren van 27 tot en met 30 juni.

Tijdens dit evenement krijgen bezoekers uitgebreid de gelegenheid tot proefvaren op diverse elektrisch aangedreven boten. Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor alle ontwikkelingen op het gebied van elektrisch varen. Zo kunnen deelnemers onder andere workshops en seminars volgen. Als mede organisator geeft de Gemeente Amsterdam tekst en uitleg over het beleid ‘Amsterdam Uitstootvrij 2030’.

Duurzaam Varen Dagen
Duurzaam Varen Dagen

Zelf ervaren

Tijdens de Duurzaam Varen Dagen is het vooral de bedoeling zelf te ervaren hoe fijn het elektrisch varen eigenlijk is. Of het nu om kleine open sloepen gaat of grotere schepen met zeer krachtige elektromotoren, voor langzaam- of snelvaren, voor de meeste typen van recreatie op het water is er een goede oplossing. Stil, onderhoudsarm en uitstootvrij. Diverse partijen uit het duurzaamvarensegment laten hun producten en oplossingen zien. Voor mensen met een smalle beurs of een wat ruimer budget, voor beginners en zeer ervaren watersporters. Veel komt aan bod in de diverse stands en tijdens de informatiesessies: elektromotoren, (draagbare-) accu’s, oplaadmogelijkheden, de opties tot ombouw van bestaande boten en nog veel meer. Belangstellenden kunnen meer informatie vinden en zich aanmelden op Duurzaam Varen Dagen 2024.

Snelle ontwikkeling

Duurzaam en elektrisch varen is niet meer weg te denken uit de maritieme wereld. En de ontwikkelingen gaan hard. Daar waar er in het verleden met name zorgen waren over actieradius en vaarduur, hebben batterij-innovatie en de efficiëntieslag in elektromotoren tot een enorme toename in vaarbereik geleid. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan oplossingen in de laadinfrastructuur en ontwikkelt waterstof zich razendsnel als range-extender. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Coalitie Duurzaam varen

De Duurzaam Varen Dag wordt georganiseerd door de Coalitie Duurzaam Varen, een samenwerkingsverband van veel innovatieve aanbieders in het duurzaam varen segment en de Gemeente Amsterdam. Doel van de Coalitie is het brede publiek te informeren over elektrisch en duurzaam varen door het verhogen van kennis, het zelf laten ervaren van elektrisch varen en het demonstreren van de zich zeer snel ontwikkelende technologie.

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar