Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Events

Boatshow Hollandse Plassen groeit

Boatshow Hollandse Plassen groeit
Gepubliceerd op 31 mei 2024

Focus op elektrisch varen

Boatshow Hollandse Plassen, de in-water boatshow van midden Nederland, kondigt met trots aan dat het evenement opnieuw groeit in deelnemers en aantal boten. Op vrijdag 21, zaterdag 22, en zondag 23 juni zullen er meer dan zestig nieuwe boten aan de kades van Kempers Watersport aangemeerd liggen. Tijdens de aankomende, alweer 4e, editie zal er behalve voor de vele nieuwe boten in het water ook voldoende aandacht zijn voor het elektrisch varen, een ontwikkeling die ook in de watersport steeds populairder wordt.

Groei met nieuwe deelnemers

Op de lijst van deelnemers prijken dit jaar een aantal nieuwe deelnemers. Daarbij valt te denken aan Seafury, TendR Yachts, Cooperyacht, Witsen Maritiem en Enkhuizensloep. Tezamen met de deelnemers van het eerste uur, onder andere Kempers Watersport, Menken Maritiem, Verschuur Watersport, AVR en Isloep zorgt het totale deelnemersveld voor de aanwezigheid van meer dan 60 nieuwe schepen; een stijging van 25 procent ten opzichte van afgelopen jaar.

Focus op elektrisch varen

Met een groeiende bewustwording van milieubehoud en duurzaamheid, zal ook op Boatshow Hollandse Plassen voldoende aandacht zijn voor deze ontwikkeling. In samenwerking met De Stille Boot zal Kempers Watersport een uitgebreide stand inrichten om de nieuwste innovaties op dit gebied te ervaren en te ontdekken hoe elektrisch varen niet alleen de impact op het milieu vermindert, maar ook zorgt voor een stille en soepele vaarervaring.

Meer dan boten alleen

Naast boten in het water vind je op de kade onder andere boottrailers van Vanclaes, Suydersee Verzekeringen en andere watersport gerelateerde bedrijven. Zin om zelf het water op te gaan? Dat kan! De Electric Sub Company biedt de mogelijkheid om zelf de E-SUB (Electric Stand Up Boating) te proberen. Ook gewone supboards liggen klaar om op te stappen. Kinderen kunnen ook de watersport ervaren. Er liggen verschillende zeilbootjes aan de steiger waarmee kinderen de zeilexperience kunnen beleven.

“We zijn verheugd om dit jaar zoveel nieuwe deelnemers te verwelkomen op Boatshow Hollandse Plassen”, aldus Bart Kempers, organisator en initiator van het evenement. “Dat laat zien dat de Boatshow een belangrijk evenement is geworden voor ons en onze collega ondernemers om (potentiële) klanten kennis te laten maken met hun product.”

Gratis toegang

Toegang tot de Boatshow Hollandse Plassen is gratis. Bezoekers kunnen hun ticket reserveren via www.boatshowhollandseplassen.nl. Meer informatie, een complete lijst van deelnemers- en boten, openingstijden en locatie is te vinden op www.boatshowhollandseplassen.nl.

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar