Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

MLS brandstofreiniger voor vervuilde biodiesel

MLS brandstofreiniger
Gepubliceerd op 1 april 2018

Met de MLS brandstofreiniger van Nordic Marine moet het reinigen van brandstof een fluitje van een cent worden. Het bedrijf claimt dat deze MLS Fuel Purifier (MFP) 99% van het water verwijdert uit de brandstof en 95% van de sludge, veroorzaakt door bacteriën en andere vervuiling. 

Rick Hilckman van Nordic Marine geeft aan dat het toenemende gebruik van biodiesel ‘een toenemend aantal problemen met watervervuiling in diesel’ tot gevolg heeft. Hij legt uit hoe die vervuiling ontstaat. “Biodiesel bevat meer water dan petrodiesel, dit gebeurt al tijdens het productie proces. En het is ook nog eens hygroscopisch, dat wil zeggen dat het ook water absorbeert uit de omgeving. Petrodiesel kan rond de 50 parts per million (ppm) absorberen uit water, terwijl biodiesel wel 1500 ppm kan absorberen. Voor brandstof wordt maximaal 200 ppm aanbevolen. Als de omgevingstemperatuur stijgt, zal door condensatie water vrij komen en naar de bodem van de brandstoftank zinken. Vervuilde brandstof kan enorme schade veroorzaken aan dieselmotoren, speciaal aan die van de laatste generatie met hogedruk brandstof inspuiting systemen.”

De MLS Fuel Purifier werkt mechanisch zonder bewegende delen. De brandstof hoeft niet voorverwarmd te worden en behoeft geen brandstofmagneten. De brandstofreiniger is verkrijgbaar 580 euro bij diverse watersportbedrijven en via www.nordicmarine.nl.

MLS brandstofreiniger

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar