Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

Nieuw reddingvest biedt meer veiligheid

Gepubliceerd op 26 april 2017

TeamO zegt met het ‘BackTow’ reddingsvest een Een ‘Backtow’ reddingvest zorgt dat het gezicht van de drenkeling boven water blijft, te hebben ontwikkeld, dat meer veiligheid biedt op het water.

Het vest werd door Oscar Mead ontwikkeld naar aanleiding van een tragisch ongeval tijdens een een offshore race in het Engels kanaal, waarbij een ervaren zeiler zijn leven verloor. 

meer veiligheidNa vier jaar grondig testen vroeg Mead octrooi aan voor zijn nieuwe Backtow-technologie. Het vest kan volgens hem levens redden, als een bemanningslid overboord gaat terwijl hij met een veiligheidslijn vastzit aan de varende boot. In zo’n geval wordt het hoofd vaak onderwater gedrukt door de langskomende golven. Zelf het sterkste bemanningslid kan zijn of haar gezicht dan niet vrij houden van het water. Ademhalen is dan moeilijk of zelfs onmogelijk. Een ‘Backtow’ reddingvest zorgt dat het gezicht van de drenkeling boven water blijft, zodat de andere bemanningsleden de tijd hebben om de boot te stoppen om de drenkeling te redden. 

De vesten zijn er in een 170N en een 275N uitvoering. Ze kosten respectievelijk  € 260,- en € 350,-.

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar