Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Nieuwe boten

Leefcomfort troef op Ferretti 580

Leefcomfort troef op Ferretti 580
Gepubliceerd op 4 juli 2023

Op de nieuwe Ferretti Yachts 580 is leefcomfort troef. Het flybridge motorjacht combineert een sportief uiterlijk met een zeer leefbaar interieur.

De Ferretti Yachts 580 is een modern gelijnd snelvarend motorjacht voorzien van de laatste trends en technieken. Volgens de Italiaanse werf is er veel aandacht besteed aan het creëren van maximale functionaliteit en leefbaarheid aan boord. Zo beslaat de flybridge zo’n 18 vierkante meter en kun je hier op elk moment van de dag genieten van een 360 graden zicht op het water. Het voorste deel is ingericht als groot zonnebed over de volle breedte van het schip. Aan stuurboord, tegenover de stuurstand, is een chaise longue of kleine sofa. Achterop de flybridge is een eethoek met een C-vormige bank rond een teak tafel en een naar keuze uit te rusten wetbar voor het binnen handbereik hebben van hapjes en drankjes.

Dekniveau

Op het voordek is een extra grote leefruimte gecreëerd door de voorkajuit kort te houden. Hierdoor werd het mogelijk een grote zit- en loungegelegenheid te plaatsen die wel heel bijzonder is voor een motorjacht van dit formaat. Op het achterdek staat een zithoek met een in hoogte verstelbare tafel. Door het blad te laten zakken, extra kussens te plaatsen en de rugkussens van de bank naar achteren te schuiven ontstaat ook hier een groot zonnebed. Aan bergruimte bovendeks is ook gedacht, in de vorm van een groot 65 liter compartiment in de spiegel en onder de stuurboord trapopgang naar de flybridge. Aan bakboord is er de mogelijkheid een kast in te richten met een derde manoeuvreer voorziening en een ijsmachine. Op het hydraulische zwemplateau kan en bijboot staan ter grootte van een Williams 325.

Leefcomfort troef bij Ferretti 580
Stuurhuis

Voor het interieur valt er te kiezen tussen klassiek en modern. Het klassieke interieur is gebaseerd op warme, aardse elementen. Daar tegenover staat het moderne interieur met spannende betimmering en stoffering in frisse tinten geïnspireerd op de kleuren van de zee. Beide stijlen zijn onmiskenbaar Italiaans. Achterin het stuurhuis staat de kombuis. Een elektrisch schuifraam in de achterpui van het stuurhuis maakt de bar in de kombuis ook bereikbaar vanuit de cockpit. Voor de salon zijn twee verschillende indelingen beschikbaar. De ene met vaste tv aan stuurboord en de andere met een extra bank en tv op een lift. Achter de stuurstand staan twee stoelen ontworpen door Poltrona Frau. Het 3D geprinte dashboard biedt klanten de mogelijkheid tot maatwerk in een modern, vooruitstrevend design.

Benedendeks

Ook voor benedendeks zijn twee indelingen beschikbaar. In beide gevallen komt het totaal aantal bedden op zes, verdeeld over drie hutten. Het verschil zit hem in het aantal badkamers. Bij de ene indeling is het leefcomfort van de Ferretti 580 troef in de vorm van een aan de eigenaarshut grenzende inloopkast. Terwijl bij de andere indeling deze inloopkast is verruild voor een badkamer. De eigenaarshut bestrijkt een vloeroppervlak van 17 vierkante meter en reikt dan ook over de hele breedte van het schip. De VIP-hut is in het voorschip ondergebracht en aan stuurboord is een gastenhut met twee bedden. Voor de bemanning is in het achterschip en hut ingericht. De ingang ervan is verstopt achter de bank in de spiegel.

Voortstuwing

De standaard motorisering van 2 x Volvo Penta D13 diesels van 900 pk leveren de Ferretti Yachts 580 een topsnelheid op van 28 knopen. Daarbij ligt de kruissnelheid op 24 knopen, volgens de eerste schattingen van de werf. Met de optionele 2 x 1000 pk diesels verwacht Ferretti Yachts een topsnelheid van 32 knopen en een kruissnelheid van 26 knopen. De Italiaanse werf paste naar eigen zeggen de nieuwste technieken toe aan boord van de nieuwe Ferretti Yachts 580. Zo is het Xenta trim correctiesysteem geïnstalleerd. Dit is gecombineerd met het Penta elektra-hydraulische stuursysteem en de optionele manoeuvreerjoystick. Daarnaast beschikt het schip over gyroscopische stabilisatie. Ook is er aandacht besteed aan het reduceren van geluid en vibraties. Hiervoor is extra geluidsisolatiemateriaal in de machinekamer aangebracht en in de leefruimten in het interieur.

Technische specificaties

Lengte: 18,24 m
Breedte: 5,00 m
Diepgang: 1,50 m
Gewicht: 29.500 kg (ongeladen), 35.500 kg (geladen)
Brandstof: 3.250 l
Water: 700 l
Motorisering: 2 x Volvo Penta D13, 900 pk (standaard) of 1000 pk (optie)
CE-certificering: A
Romp: polyester
Rompvorm: diep-V, planerend
Maximale snelheid: 32 kn

Meer informatie: Falcon Rydell Yachts

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar