Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Nieuwe boten

Invictus TT420 maakt serie compleet

Invictus TT420 maakt serie compleet
Gepubliceerd op 11 juli 2023

Met de TT420 maakt Invictus Yachts de succesvolle serie luxe tenders compleet. De ruim 12 meter lange walkaround vult het gat tussen de TT280 en TT460 van de Italiaanse werf.

Het lijnenspel van de TT420 is afgeleid van de TT460. Dit model won hier in 2020 de Design Innovation Award mee. Kenmerkend is het elegant gevormde windscherm dat vloeiend overloopt in de carbon hardtop. Het integrale glazen windscherm biedt de opvarenden in de cockpit bescherming tijdens het varen. Bovenin het voorste deel van het windscherp is een deel te openen om frisse lucht binnen te laten, mochten de weersomstandigheden dat toelaten.

Dek

Het dek is van spiegel tot boeg veilig beloopbaar dankzij de hoge verschansing rondom. Zo is ook het voordek goed te bereiken. Hier is een groot zonnedek ingericht dat is om te bouwen tot chaise longue. Midscheeps is een ruime dinette met eveneens een dubbele functie. Klap je de rugleuningen van de achterste bank om, dan vergroot je het zonnedek achterop. Voor nog meer ruimte is hier de optie de boot te laten voorzien van neerklapbare delen in de verschansing. Zo breid je het vloeroppervlak flink uit als de boot voor anker ligt.

Invictus TT420 maakt serie compleet
Bijboot

Het zwemplateau is evenals het gehele dek met teak bekleed. De werf biedt de optie het zwemplateau hydraulisch uit te voeren. Zo kun je een bijboot eenvoudig te water laten en weer uit het water lichten. Kies je voor deze optie, dan is de ruimte onder het zwemplateau te benutten als garage voor een bijboot van maximaal 2,10 meter.

Interieur

In het interieur koos designer Christian Grande voor een open indeling. Voorin is een V-vormige sofa geplaatst. Door de banken naar elkaar toe te schuiven ontstaat een tweepersoonsbed. Verder is er nog een hut achterin met twee aparte bedden. Dankzij het volume van de romp is er ook plaats gevonden voor een badkamer met stahoogte. Hier is voorzien in een watafelmeubel, een toilet en aparte douchecabine.

Voortstuwing

De TT420 waarmee Invictus Yachts naar eigen zeggen de serie compleet maakt is uitgerust met 2 x 440 pk Volvo Penta D6 diesels met hekaandrijving. Met deze motorisering werd tijdens de eerste testvaarten een topsnelheid van 66,5 km/u neergezet.

Technische specificaties Invictus TT420

Lengte: 12,30 m
Breedte: 4,15 m
Maximale hoogte: 4,00 m
Capaciteit: 14 personen
Motorisering: 2 x Volvo Penta D6, 440 pk
CE-certificering: B
Romp: polyester
Rompvorm: diep-V, planerend
Maximale snelheid: 36 kn

Meer informatie: Klop Watersport

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar