Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

Holterman Shipyard presenteert de Holterman 53 Commander

Gepubliceerd op 4 september 2017

De Holterman 53 Commander is het nieuwe schip van Holterman Shipyard uit Meppel. Het luxe jacht met stijlsteven en doorlopend kajuitdak is een opvallende verschijning.

Holterman 53 Commander Nieuwe boten Motorboot

“Er schuilt dertig jaar kennis en ervaring in ons nieuwe schip. Elke vaart zal een authentieke beleving zijn,” presenteert directeur Robbert Holterman trots de Holterman 53 Commander. “Vanaf tekening hebben drie enthousiaste klanten getekend voor dit custombuild motorjacht. In de machinekamer draaien twee Volvo Penta motoren van elk 180 pk. Met de zeer beperkte uitstoot van CO2 loopt de Holterman 53 vooruit op toekomstige emissieregels. Alle comfort is te vinden aan boord. Weldoordachte luxe is standaard op de Holterman 53 Commander. De comfortabele en perfect afgewerkte salon, keuken en loungeruimte bevinden zich op hetzelfde niveau.”

Holterman 53 Commander Nieuwe boten Motorboot
Design

TRIMM Design Leeuwarden leverde het smaakvolle ontwerp en adviseerde de materialen. “TRIMM zet in de Nederlandse scheepsbouw de absolute standaard in scheepsdesign en inrichting. De samenwerking met de Friezen is een enorme meerwaarde in de ontwikkeling van de Commander,” vertelt Robbert Holterman. De vervaardiging van het casco van ‘de 53’ besteedt Holterman Shipyard uit. Niettemin betekent de productie van de nieuwe schepen een fikse uitbreiding van het personeel. “We werken met een goed team van jonge en enthousiaste vaklui,” aldus Holterman. “En na de oplevering weet de klant zich bij ons verzekerd van de beste service in onderhoud en reparatie.”

Vermogen

Holterman Shipyard is al jaren de ontwerper en bouwer op het gebied van luxe en modern gelijnde rondspant jachten. Deze jachten staan bekend om hun uitstraling maar ook om het sublieme interieur wat in het schip op maat gemaakt wordt. De Holterman 60 Governor werd op Boot Düsseldorf uitgeroepen tot powerboat van het jaar 2011 ( cat. waterverplaatsers). Tegenwoordig is Holterman Shipyard druk bezig met het uitbreiden van hun activiteiten. Naast het aanbod van totale refit-programma’s brengt Holterman weer nieuwe modellen. Het nieuwste model 53 Commander is daarvan het gestroomlijnde resultaat. Inmiddels is ook de Holterman 65 in ontwikkeling.

Specificaties:

Lengte over alles: 16.00 m
Breedte: 4.90 m
Diepgang: 1.25 m
Kruiphoogte: 3.48 m
Waterverplaatsing: 35 ton
Motorisering: 2x Volvo Penta D4-180 met HS63A hydralische keerkoppelingen
CE-certificering: Cat A
Prijs: 935.000 excl. btw

Holterman 53 Commander Nieuwe boten Motorboot

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar