Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

Fjord 44 met luxe dekhuis

Fjord 44 met luxe dekhuis
Gepubliceerd op 14 augustus 2019

De nieuwe Fjord 44 is de eerste Fjord met luxe dekhuis. Afgezien daarvan beschikt de Fjord 44 Coupé verder over dezelfde kernwaarden als de andere modellen van het Noorse merk. Zo heeft ook dit walk around model het herkenbare extravagante uiterlijk dat kracht en snelheid uitstraalt. 

De stijlvolle, authentieke open indeling die kenmerkend is voor Fjord is nu aangevuld met een Fjord 44 met luxe en gestroomlijnd dekhuis. De opbouw hiervan kent een multifunctionele constructie, gebouwd met echt glas, roestvrij staal en hoogwaardige composietmaterialen. Bovendien heeft het een stijlvol ontwerp en vergroot het de gebruiksmogelijkheden van deze Fjord. De coupé heeft twee zijdeuren aan de voorzijde, twee elektrische ramen aan de zijkanten en een elektrisch schuifdak. Daarbij maken een majestueuze dubbele schuifdeur aan de achterzijde de coupé zo veelzijdig mogelijk. In te koude of te warme omstandigheden kan het worden gesloten. Daarnaast heeft elk deel van de coupé een royale stahoogte. De panoramische beglazing geeft te allen tijde een prachtig 360 graden uitzicht. Bij het openen van de dubbele schuifdeuren aan de achterzijde smelten de salon en de cockpit samen tot één grote leefruimte.

Fjord 44 met luxe dekhuis

Walk-around

Een ander bijzonder kenmerk van de coupé is de onbelemmerde rondgang naar buiten. Dit handelsmerk van Fjord wordt ‘walk-around’ genoemd. De hoge verschansing aan alle zijden maakt een veilige rondgang bovendeks mogelijk. Hierdoor is de Fjord zelfs voor kleine kinderen praktisch en veilig. Een nieuw ontwikkeld zwemplatform verlengt de boot tot 13,45 meter en is uitgerust met een hydraulisch hoog-laag systeem met een automatisch openende trap.

Snel

“De Fjord 44 Coupé biedt dezelfde spannende ervaring als de open Fjord-modellen, in alle weersomstandigheden”, belooft importeur Fjord Benelux. “In combinatie met twee Volvo Penta IPS 600 motoren kan de sportcruiser tot wel 36 knopen varen.” Vier slaapplaatsen en een royale badkamer beneden maken deze Fjord tot een complete boot die ook in koudere omstandigheden alle comfort biedt.  De Nederlandse première van de nieuwe Fjord 44 Coupé vindt plaats tijdens de HISWA te water, van 4 tot en met 8 september 2019 in Batavia Haven te Lelystad.

Technische gegevens Fjord 44 Coupé:

Afmetingen: (lxbxd) 13,45 x 4,25 x 1,14 meter;
materiaal: vinylester;
gewicht: 11,25 ton;
CE-markering: B;
motorisering: standaard: 2 x Volvo Penta IPS 500 (max. 30 knopen), optie: 2 x Volvo Penta IPS 600 (max. 36 knopen) met POD-aandrijving;
brandstof: 900 liter;
water: 295 liter;
vanafprijs: € 536.000,- excl. btw.

Kijk voor meer informatie op de site van Fjord Benelux.

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar