Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

Energy Boats lanceert de nieuwe Candela C-8

C-8 - uitgelicht
Gepubliceerd op 13 november 2021

Energy Boats lanceert de nieuwe Candela C-8 in Nederland. Met de Candela C-8 bouwen de Zweden voort op het succes van hun eerste onderhoudsvrije en stille elektrische draagvleugelboot, de Candela C-7. De C-8 is groter, comfortabeler en ontworpen om elektrische boten voor een breder publiek interessant te maken.

Candela C-8

Zuiniger en stiller

De C-8 is een premium cruiser die plaats biedt aan acht passagiers en in de ruime voorkajuit zelfs de mogelijkheid om te overnachten. De 8,5 meter lange boot is zeewaardig, onderhoudsvrij en volledig online uit te lezen. Door de draagvleugel techniek is deze elektrische boot 95% goedkoper in gebruik dan vergelijkbare traditionele boten met een verbrandingsmotor, aldus de werf. De nieuwe in huis ontwikkelde C-POD aandrijflijn zorgt daarnaast voor absolute stilte en een onderhoudsvrije boot. Met de Candela C-8 zetten de Zweden een volgende stap: die naar de productie van elektrische boten voor een groot publiek.

Duco Snijder – Energyboats: “Met de C-7 heeft Candela al aangetoond dat de hydrofoil-techniek in combinatie met een elektrische aandrijving een fantastische combinatie is. Met deze nieuwe C-8 tilt Candela de technologie naar een hoger niveau en is er tegelijkertijd een boot gecreëerd die al het comfort biedt dat je mag verwachten. In onze optiek is de C-8 voor veel Nederlanders een interessante optie is. Zeker als je in ogenschouw neemt dat er ook een hardtop versie beschikbaar is.”

Elektrisch bereik

De Candela C-8 is voorzien van een nieuwe en verbeterde versie van Candela’s draagvleugel technologie. Deze  techniek zorgt ervoor dat het energieverbruik met 80% wordt verminderd in vergelijking met conventionele boten. Hierdoor is een bereik van meer dan 50 zeemijl mogelijk bij een snelheid van maar liefst 22 knopen en dat allemaal volledig elektrisch.

Candela heeft inmiddels meer dan 25 ingenieurs in dienst op verschillende gebieden: werktuigbouwkunde, besturingssystemen, machine learning, software ontwikkeling, elektronische engineering en hydronamisch design. Alle systemen en software voor de C-8 zijn in eigen huis ontwikkeld. Alle instellingen, van het aanzetten van de koelkast tot de navigatie, worden bediend vanaf het 15,4” inch touchscreen met Candela’s eigen interface. Met de Candela-app kan de eigenaar de verschillende systemen aan boord ook vanaf de wal bedienen. De productie van de Candela C-8 begint dit najaar in de fabriek in Stockholm. De eerste modellen zullen in het voorjaar van 2022 worden geleverd.

Technische gegevens Candela C-8:

Afmetingen (lxb): 8,50 x 2,50 m
Materiaal: polyester
Gewicht: 2.000 kg
Accu: 44 kWh litium ion
Motor: Candela C-pod, 55 kW
Kruissnelheid: 22-24 knopen

Topsnelheid: 30 knopen
Aantal personen: 8

 Voor meer informatie www.energyboats.com

 

 

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 58,- per jaar