Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Nieuwe boten

Delphia introduceert overdekte open boot

Delphia introduceert overdekte open boot
Gepubliceerd op 17 januari 2023

Delphia Yachts introduceert een overdekte open boot. De nieuwe Delphia 10 LoungeTop biedt namelijk zowel de voordelen van de Delphia 10 Sedan als de open Lounge-versie.

Kenmerkend voor de Delphia 10 is dat het leefgedeelte van de boot zich op één niveau bevindt. Vanaf het zwemplateau loop je gelijkvloers de open kuip en het ernaast gelegen gangboord in. Pas richting het voordek is het gangboord verhoogd. Wat de Delphia 10 Loungetop onderscheidt van de Lounge is het dak dat de gehele open kuip overdekt. Dit dak is optioneel te voorzien van zonnepanelen. Ondanks het dak dat bescherming biedt tegen de elementen is het open gevoel dat bij de Delphia 10 Lounge hoort behouden. Zo biedt de LoungeTop de gulden middenweg tussen de gesloten Sedan en geheel open Lounge.

Indeling

De open kuip is voorzien van twee ruime zithoeken die in totaal aan twaalf personen plaats bieden. Maaltijden kunnen in de buitenlucht worden bereid op de wetbar. In de kajuit is een ruime eigenaarshut in het voorschip geplaatst. Aan stuurboord is een badkamer met douchecabine, wastafel en toilet. De ruimte aan bakboord kan worden ingericht als gastenhut, of als kantoortje.

Voortstuwing

De overdekte open boot die Delphia introduceert met de D10 LoungeTop is verkrijgbaar met dieselmotor, maar ook met elektromotor. Voor een traditionele dieselvoortstuwing is er keuze uit diverse Yanmar motoren van 45 tot en met 110 pk. De elektrische voortstuwing wordt verzorgd door een Torqeedo motor die qua kracht is te vergelijken met een 80 pk dieselmotor. Vorig jaar heeft Delphia Yachts het roer rigoureus omgegooid door alleen nog waterverplaatsende motorjachten te gaan ontwikkelen en bouwen. De Poolse werf die onderdeel is geworden van de Beneteau Group heeft zich ten doel gesteld vanaf 2024 uitsluitend nog motorboten met elektrische voortstuwing te produceren.

Delphia introduceert overdekte open boot
Technische gegevens Delphia 10 LoungeTop

Afmetingen (lxbxd): 10,78 x 3,49 x 0,80 m
Kruiphoogte: 2,55 m
CE-categorie: C-10, D-10
Gewicht: 5.592 kg
Materiaal: polyester
Inhoud tanks: diesel 285 l, water 380 l, grijs water 170 l, zwart water 170 l
Motoren: Yanmar diesel 45-110 pk of Torqeedo 80 pk

Meer informatie: www.delphiayachts.com

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar