Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

De wereld van de watersport

De wereld van de watersport
Gepubliceerd op 23 mei 2024

“Nederland ademt watersport”

De wereld van de watersport

Laurien Verstraten en Rick Noorlander presenteren het tv-programma De Wereld van de Watersport.

De Wereld van de Watersport is vanaf zaterdag 25 mei te zien op RTL4 en terug te kijken op Videoland. Het televisieprogramma is in samenwerking met Hiswa en stichting Welkom op het Water gemaakt en moet een breed publiek enthousiast maken het vele water dat Nederland rijk is te gaan verkennen. Presentator en producent Rick Noorlander vertelt ons alvast wat de kijker kan verwachten.

Door Yvonne Zwaan. Foto’s: Bloom Media.

De opnames voor De Wereld van de Watersport zijn in volle gang als we Rick spreken. “Gisteren hebben we gedraaid bij Van den Hoven Jachtbouw in Waspik, voor een item over de stabilisatiesystemen van DMS Holland”, vertelt hij enthousiast. “Dat was gezellig, met Patrick Noor en de familie Van den Hoven!” Het klinkt alsof hij helemaal ingevoerd is in de watersport, maar buiten het produceren en presenteren van dit programma heeft hij er geen binding mee. “Door dit programma is er letterlijk een wereld voor me open gegaan”, erkent Rick. “Wat ik nog niet wist is dat Nederland zo’n veelheid aan watersporten biedt. Nederland ademt watersport! Op het water is de sfeer ook zo relaxed. Water verbindt mensen. Ik zie de komende jaren het watertoerisme wel groeien. Zelf ben ik ook enthousiast geworden voor het varen, al zie ik mezelf nog niet zomaar een boot kopen. Het onderhoud en de kosten die komen kijken bij bootbezit houden me tegen. Dan is huren een beter idee, zeker in de regio Amsterdam waar ik woon.”

Elfstedentocht

De Wereld van de Watersport is een vervolg op de twee seizoenen Welkom op het Water die Rick de afgelopen twee jaar maakte en samen met Laurien Verstraten presenteerde. De titel mag dan gewijzigd zijn, het doel van de serie is dat niet: een breed publiek kennis laten maken met  alles wat Nederland op watersportgebied te bieden heeft.  “Aangezien ik een redelijke leek ben in dit segment behoor ik zelf ook tot de doelgroep van het programma”, lacht Rick. “Dat zie ik als een voordeel bij het maken van de items. Ik ben nieuwsgierig naar hoe het zit en vraag wat de kijker zelf waarschijnlijk ook zou vragen.”

De wereld van de watersport
De wereld van de watersport

1 Rick Noorlander in gesprek met Hiswa-Recron directeur Geert Dijks. 2 In drie afleveringen worden de vele facetten van watersport in Nederland getoond.

De rode draad in de drie hoofdafleveringen van 23 minuten vormt een vaartocht langs de Friese elf steden met een elektrisch aangedreven Aluship 750 Cabin en de nieuwe Qrafter e-Qruiser 680+. Onderweg ontvangen Laurien en Rick diverse gasten aan boord voor interviews over onderwerpen als de aan- en verkoop van een boot, verzekeringen, veiligheid, techniek en leren varen. Daarnaast worden er uitstapjes gemaakt naar andere vaargebieden, waaronder de Limburgse Maasplassen en het Groene Hart. “Dát vond ik echt een onontdekt pareltje”, merkt Rick op. “Wat een prachtige omgeving is dat. Vooral de Hollandse IJssel, met jachthaven Marnemoende waar je kunt overnachten in een dobberhuisje. Nooit geweten dat Nederland vanaf het water zo mooi is!”

Bedrijven

De Wereld van de Watersport biedt watersportbedrijven ook de mogelijkheid zich te presenteren in het programma. Zo zijn naast DMS Holland en Van den Hoven Jachtbouw, Victron Energy, Movida en verzekeraar Pantaenius te zien en is de filmploeg langsgeweest bij Asa Boot Elektro voor een item over een nieuw merk elektromotoren dat aan het assortiment is toegevoegd. Bootveiling.com geeft tekst en uitleg over hun concept voor het kopen of verkopen van je boot, bij Doublelock worden sloten voor boten besproken en Hiswa geeft informatie over bootfinancieringen. Dit maakt het programma ook aantrekkelijk om naar te kijken voor wie het water allang heeft ontdekt. Natuurlijk is er ook aandacht voor bootverhuurbedrijven en komen de houseboats aan bod. Daarnaast gaan Laurentien en Rick langs bij Sailwise, dat watersporten bereikbaar maakt voor mensen met een beperking. Als kers op de taart maakt Rick met zijn jonge gezin een cruise aan boord van een schip van de Holland America Line, om aan te tonen dat deze manier van vakantie vieren voor alle leeftijden een geweldige ervaring is. “Als je het zo allemaal opsomt is het best veel”, concludeert Rick. “Ik ben dan ook nog niet klaar, na ons gesprek ga ik weer snel verder met de productie! Nog een paar draaidagen te gaan en dan staat het erop. Je gaat toch wel kijken hè?”

Te zien op..

De Wereld van de Watersport wordt uitgezonden op zaterdag 25 mei, 1 juni en 8 juni van 16.30 tot 17.00 uur op RTL4 en wordt herhaald op zondag van 13.00 tot 13.30 uur. Op Videoland is de driedelige serie een jaar lang ‘on demand’ terug te zien.

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar