Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

Cyclone radar

Raymarine radar - uitgelicht
Gepubliceerd op 24 december 2021

Helder beeld

Raymarine introduceert de Cyclone radar, het nieuwste model in open array-radars. De radar is gemaakt om onder de zwaarste omstandigheden te varen en om veilig navigeren op drukke waterwegen te vergemakkelijken. Het moderne ontwerp van Cyclone is geïnspireerd op een vliegtuigvleugel en uitgerust met nieuwe functies waarmee schippers betere prestaties kunnen behalen.

Raymarine radar

Lichtgewicht

Er zijn twee prestatieniveaus beschikbaar in 0,9, 1,2 en 1,8 meter. De Cyclone met een vermogen van 55 watt / 6 kW en Cyclone Pro met een vermogen van 110 watt / 12 kW. Het profiel van Cyclone is slechts 33 cm hoog en zeer lichtst van gewicht. De modellen van 0,9 meter wegen slechts 23 kg. De Cyclone is ontworpen voor extreme omstandigheden. Een hoge rotatiesnelheid van 60 rpm biedt 360 graden zicht. Bovendien geeft het systeem  een nauwkeurige realtime tracking van maximaal 100 afzonderlijke ARPA-objecten, zelfs wanneer het schip op volle snelheid is.

Eenvoudig

De gebruikte technologie levert nauwkeurige radarbeelden op voor de beste objectonderscheiding en resolutie op lange afstanden. Met Cyclone en de RangeFusion-technologie van Raymarine hebben schippers tegelijkertijd maximaal zicht op objecten die zich zowel dichtbij als veraf bevinden. De RangeFusion-technologie combineert namelijk het korte pulsbereik voor objecten dichtbij met het lange pulsbereik voor objecten veraf. Alles verschijnt in één enkel radarbeeld, dat hierdoor eenvoudiger te interpreteren is. De speciale vogel-modus van Cyclone identificeert op grote afstand zwermen zeevogels boven scholen met aasvissen. Handig voor vissers die deze modus kunnen gebruiken om vis op te sporen. Alle Cyclone-modellen integreren naadloos met de multifunctionele Raymarine Axiom kaartplotters.

www.raymarine.nl 

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 58,- per jaar