Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

Broesder terug van weggeweest

Gepubliceerd op 15 september 2022

Broesder Shipyard is terug van weggeweest. Tot 2015 was de werf gevestigd aan de visserijhaven in Lauwersoog. Dit jaar is de werf vanuit een nieuwe locatie in Ulrum weer aan de slag gegaan. Een eerste schip is in aanbouw. 

Broesder staat bekend om de bouw van de markante en eigenzinnige Broesder Kotters, Sloepen en de retro gelijnde Dutch Wing. Al deze modellen blaast de werf weer nieuw leven in. Met name de ruime kajuitsloepen hebben de werf in het laatste decennium gekenmerkt. Broesder Shipyard heeft een eerste opdracht aangenomen voor een 11 meter lange kajuitsloep. Deze zal in het voorjaar van 2023 varen.

Alles in eigen huis
“Wij gaan weer vol enthousiasme van start. Alle schepen maken we volledig onder eigen dak. Zowel ontwerp, cascobouw, schilderwerk als alle facetten van de afbouw. Daarom kunnen we bij elke opdracht volledig naar de klantenwens bouwen”, aldus de oprichter van de werf, Ebo Broesder. “Ergonomie heeft altijd de hoogste prioriteit. Een boot moet stabiel, zeewaardig en comfortabel zijn en daarbij ook zuinig in gebruik. Dat blijft ook nu onze aandacht houden.”

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 58,- per jaar