Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Noviteiten

Blow Top voorkomt ergernis

Blow Top voorkomt ergernis
Gepubliceerd op 14 maart 2023

De Blow Top van Perfect Boat Cover voorkomt de ergernis van het gedoe bij het afdekken van de boot. Het opblaasbare buiskap frame maakt namelijk een einde aan het gesjor aan het tentdoek om de drukkers of ritsen dicht te krijgen.

Bijna iedere eigenaar van een sloep of tender kent wel het ongemak van de buiskap. Na een heerlijke dag varen komt het gedoe bij het dichtmaken van de tent. Bernard Menken van Perfect Boat Cover beloofde een klant een oplossing. Samen met Tom Schot ontwikkelde hij een opblaasbaar buiskap frame. “Ik maak zelf zo’n twintig keer per week een kap open en dicht, dus na 27 jaar heb ik daar wel handigheid in”, stelt Bernard. “Maar ik ken veel klanten die een buiskap vervloeken omdat ze de drukkers niet dicht krijgen of de ritsen met moeite door het dode punt trekken. En een kap moet nu eenmaal strak staan, omdat hij anders niet goed afwatert.” Zo kwamen we op het idee van een opblaasbaar frame, waarmee je de kap kunt vastmaken zonder dat het tentdoek onder spanning staat. Drukkers en ritsen dicht? Dan blaast een kleine compressor het frame vol. Zo voorkomt de Blow Top de bekende ergernis.

Blow Top voorkomt ergernis
Druk

De techniek achter het opblaasbare frame komt uit de kite-wereld. Ook op campings komen opblaasbare tenten steeds meer in zwang. “Het grote verschil is dat je deze producten gebruikt als ze opgeblazen zijn”, legt Tom uit. “Onze frames moeten opgeblazen zijn als de boot niet wordt gebruikt. Dat vergde nogal wat onderzoek en engineering met onderdruk, overdruk, compressoren en drukvaten.” Net voor de start van Boot Holland kwam de bevestiging van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland dat de patentaanvraag ontvangen is. Daarmee kon Perfect Boat Cover de Blow Top als noviteit op Boot Holland introduceren. Een werkbotenbouwer bestelde direct twintig stuks, waarmee de Blow Top een vliegende start maakte.

Patent

Perfect Boat Cover is in 2020 opgericht en maakt seriematig de originele buiskappen van Fred Schot Zeilmakerij. Voor diverse populaire sloopmodellen heeft zij de buiskappen op voorraad liggen. Deze kappen kunnen online worden besteld. Vaak is de nieuwe kap binnen drie weken op locatie door monteurs te plaatsen. Met 140 buiskappen per jaar is Perfect Boat Cover een van de grootste zeilmakers van Nederland. Komende maanden worden de Blow Tops voor diverse seriematig gebouwde boven ontwikkeld. Over enkele jaren komt de Blow Top op maat gemaakt voor alle boten beschikbaar.

Meer informatie: info@perfectboatcover.nl

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar