Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

Friese Elfstedenweek in 2022

Gepubliceerd op 21 mei 2021

De 25e editie van de Friese Elfstedenweek te water is opnieuw verplaatst. Niet van 16 tot en met 24 augustus dit jaar zal er gevaren worden, maar van 25 tot en met 30 juli 2022. De feestelijk 25e editie stond al op de agenda voor 2020. Net als toen is ook nu corona de spelbreker. 

Mede organisator watersportvereniging De Meeuwen zegt hierover op hun website: “Op dit moment, mei 2021, is het nog niet mogelijk om vergunningplichtige evenementen te organiseren, zoals de Friesche Elfstedenweek. We verwachten dat daar op korte termijn geen verandering in komt. Daarom hebben we met pijn in ons hart besloten de 25ste Friesche Elfstedenweek te water andermaal uit te stellen. De editie die gepland stond van 16 tot en met 21 augustus 2021 gaat dus niet door.”

Er hadden zich inmiddels ruim 300 deelnemers aangemeld voor de vaarroute langs de Elfsteden. Organiserende watersportverenigingen De Meeuwen uit Leeuwarden en KWV Frisia uit Grou hopen dat al deze mensen alsnog in 2022 mee zullen doen. Hierover staat op de site: “Alle deelnemers die zich voor 2021 hebben ingeschreven, krijgen een e-mail waarin staat hoe ze hun inschrijving in tact kunnen laten of kunnen laten vervallen.”

Friese Elfstedenweek
De betegelde brug nabij Giekerk. Op elk van de ruim 7.000 tegeltjes staat een portret van een schaatsenrijder die het Elfstedenkruisje kreeg na de rit te hebben voltooid. De tegeltjes van Makkumer aardewerk maken samen een nieuw beeld van vijf schaaters.
Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar