Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

Twintig jaar HoosJeBootje

Twintig jaar HoosJeBootje
Gepubliceerd op 2 februari 2023

HoosJeBootje is niet meer weg te denken uit de Amsterdamse grachten. Dit jaar viert het Amsterdamse botenbedrijf haar twintigjarig bestaan. Wat begon als een ludiek idee om een hoos- en lichtdienst voor grachtenbootjes op te zetten, groeide al snel uit tot een onmisbaar bedrijf op het water.

“Afgelopen januari, die te boek staat als de natste januari ooit gemeten, ging bij ons niet onopgemerkt voorbij. We hebben het nooit eerder zo druk gehad met ondergelopen bootjes redden.” aldus hooskapitein Sammie van Dorp. Voor HoosJeBootje is het redden van gezonken bootjes dagelijks werk, maar voor vele anderen een avontuurlijk beroep dat vaak tot de verbeelding spreekt. Door weer en wind, in de kou en regen op pad met hun werkboot om elke keer weer verrast te worden wat ze aantreffen op, of beter gezegd, onder het Amsterdamse grachtenwater. Boten in allerlei staten, “nautische nachtmerries”. Soms zijn de takels niet voldoende voor de reddingsoperatie en moet er een droogpak aan te pas komen of luchtzakken. Vaak zitten er mooie verhalen aan vast.

Dit jaar bestaat het botenbedrijf twintig jaar. Verreweg de meeste opdrachten komen uit Amsterdam, waar de mensen toch wat minder op hun bootjes letten. Maar ook bootbezitters uit Haarlem, Den Haag, Leiden en andere steden weten HoosJeBootje goed te vinden. Zo trekt HoosJeBootje het hele land door om bootjes omhoog te halen, leeg te pompen en weer een nieuw leven te geven. “We verlossen de eigenaren binnen een week van gezonken boten. Eventueel voeren we ze ook af, oud staal en naar afvalverwerking, een uitvaart voor je schip naar de schroothoop.” Maar ook upcycling in de vorm van een bootbankje of boottafel behoort tot de werkzaamheden.

Over HoosjeBootje

HoosJeBootje helpt bootbezitters door het hele land, maar voornamelijk in Amsterdam, met alledaagse en bijzondere problemen die horen bij het hebben van een boot. Denk aan het lichten en hozen van een gezonken boot. Het slepen of afvoeren, motor onderhoud en reparaties, schoonmaken, schilderwerk, stalling. Voor al het reilen en zeilen rondom uw schip staat HoosJeBootje voor u klaar. Al twintig jaar lang.

Twintig jaar HoosJeBootje
AfbeeldingTwintig jaar HoosJeBootje
Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar