Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

EnergyBoats ambassadeur Candela en RS Pulse

EnergyBoats ambassadeur Candela en RS Pulse
Gepubliceerd op 12 augustus 2020

EnergyBoats is de nieuwe ambassadeur van Candela en RS Pulse. Deze twee bootmerken met 100 procent elektrische aandrijving sluiten volgens oprichter Duco Snijder volledig aan bij zijn visie op elektrisch varen. 

De ontwikkelingen met betrekking tot elektrisch varen gaan hard. Veel bootmerken zijn er mee bezig en komen met elektrische varianten. Veel pakken een bestaande boot en bouwen daar en elektrische motor in. EnergyBoats is echter van mening dat je het andersom moet doen. Zo werkt het jonge online bedrijf uitsluitend samen met botenbouwers die de elektromotor als uitgangspunt nemen en daar een boot omheen ontwerpen.

Ambassadeur

Sinds kort mag EnergyBoats zich ambassadeur noemen van twee toonaangevende merken: Candela en RS Pulse. “Beide merken hangen een visie aan die vergelijkbaar is met die van ons”, aldus Snijder. “Het elektrisch varen mag namelijk absoluut geen concessies doen aan het varen zelf. Achter beide merken staan mensen die net als wij afkomstig zijn uit de zeil- en watersport. Dat merk je in alles. Hoe de boten varen, hoe ze zijn afgewerkt en hoe ze eruit zien. Het zijn geen bestaande boten waar enigszins geforceerd een andere motor in is gestopt.”

EnergyBoats ambassadeur Candela en RS Pulse

Candela

Binnen enkele weken verwacht Snijder beide boten daadwerkelijk op de Nederlandse markt te kunnen introduceren. “In Zweden draait de productie van de Candela nu op volle toeren. De boten worden ook al geleverd en varen rond. De Candela vliegt door zijn foils daadwerkelijk over het water. Een prachtig gezicht en een fantastische ervaring. Helaas is het door de reisbeperkingen in Europa in verband met Corona lastig om de boot deze kant op te krijgen, maar ik verwacht de Candela op relatief korte termijn ook fysiek om de Nederlandse wateren.”

EnergyBoats ambassadeur Candela en RS Pulse

RS Pulse

Voor de RS Pulse ligt dat iets anders. Deze volledig elektrische RIB wordt in Engeland gebouwd. Dar zit men nu in de laatste testfase alvorens de productie van start gaat. “Met name voor dit model merken we nu al veel interesse bij overheidsdiensten, maar ook particulieren”, aldus Snijder. “De verwachting is dat de overheidsdiensten eind augustus, begin september kunnen gaan testvaren in eigen land met de nieuwe Pulse.” Volgens de ondernemer is de RS Pulse zo ontworpen dat de RIB op 1 accu 9 uur onafgebroken met een snelheid van 20 knopen kan varen. De sleutel tot deze hoge actieradius ligt volgens hem vooral in het beperken van de weerstand in combinatie met voldoende accucapaciteit.

EnergyBoats ambassadeur Candela en RS Pulse

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar