Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

450R: krachtpatser van Mercury Racing

450R
Gepubliceerd op 21 augustus 2019

Mercury Marine presenteert een brede range aan motoren – van de kleine 2.5 tot en met het brede middensegment – bij de eigen Mercury-steiger op de Hiswa te water. Daar geven ook verschillende dealers acte de présence. Daarnaast is bij deze steiger op een aantal boten de allernieuwste krachtpatser van Mercury Racing te zien, de 450R.

450RDeze 450R is vanzelfsprekend ontworpen voor hoge prestaties.  Het 4,6-liter V8-motorblok levert een piekvermogen van 450 pk, het koppel van de 450R ligt 40 procent hoger dan de 400R. “Met een gewicht dat 136 kg lager is dan de dichtstbijzijnde concurrent, levert de nieuwe 450R toonaangevende compactheid en efficiëntie”, claimt het bedrijf.

Het motorblok is uitgevoerd met aluminium cilinderkoppen met (Mercury QC4) vierkleppen technology en dubbele bovenliggende nokkenassen (DOHC). Een ketting drijft de nokkenassen aan, die door een oliebad lopen. Dat betekent dat er geen distributieriem is die onderhoud vereist. Een watergekoelde 2,4-liter-compressor met riemaandrijving levert laaddruk zonder enige vertraging voor onmiddellijke gasrespons.

De nieuwe motor van Mercury Racing is leverbaar vanaf november 2019.

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar