Veerhaven Rotterdam uitgebaggerd

Geplaatst door Redactie Motorboot

Het uitbaggeren van de Veerhaven Rotterdam staat op stapel. Van van 15 maart tot en met 23 april 2021 is daarom de haven gesloten. Daarna moet de haven weer op diepte zijn en is iedereen weer welkom.

De Veerhaven is thuishaven voor schepen met een historisch zeegaand karakter. Om de toegankelijkheid voor deze schepen, maar ook voor alle andere schepen te garanderen moet er gebaggerd worden. Naar verwachting is de haven in de laatste week van april weer volledig op diepte:  variërend van 3,65 m – NAP in de binnenkom tot 4,65 meter -NAP in andere delen van de haven.

Vooraf aanmelden

Vanaf 24 april is iedereen weer welkom in deze unieke historische haven; direct toegankelijk vanaf de Nieuwe Maas, tussen het Park bij de Euromast en de Erasmusbrug.  De haven ligt midden in het Scheepvaartkwartier, op loopafstand van het stadscentrum. ” Pasanten zijn ook welkom, zelf voor een paar uur’ , aldus de Stichting Veerhaven Rotterdam. Havenmeester Else Wagemaker raadt aan om je dan vooraf aan te melden. ” Zeker eind april in verband met de werkzaamheden aan de haven. Mail naar havenmeester@veerhavenrotterdam.nl of bel, tel.: 06 2435 1927.

Veerhaven Rotterdam

Mogelijk interessante artikelen: