Boot Holland 2016: standhouders enthousiast

Geplaatst door Redactie Motorboot

De 26e editie van Boot Holland in Leeuwarden is volgens de organisatie van de beurs tot volle tevredenheid verlopen. Vrijwel alle standhouders tonden zich na afloop van de beurs enthousiast, zo laat de organisatie in een persbericht weten. Boot Holland trok van 12 tot en met 17 februari 37.622 bezoekers. Dit is een kleine stijging ten opzichte van 2015, toen 37.254 liefhebbers een bezoek brachten. Ook bleven de bezoekers dit jaar gemiddeld genomen langer.

unnamed-2

Voor Vedette Jachtbouw was de eerste klap een daalder waard, want er werden vrijdag meteen zaken gedaan. Hans van Veen van de werf: “Ik had een meneer een tijd geleden een indelingstekening gestuurd en daar later als reminder nog een paar toegangskaarten achteraan gestuurd. Niets meer van gehoord, totdat hij vrijdag opeens voor mijn neus stond. Met het geven van een hand zei hij ‘ik wil mei volgend jaar varen.”

Tornado Sailing en Brandsma Jachten blikken eveneens met een positief gevoel terug. “Het is voor ons een leuke beurs geweest”, zegt Jurre Jan Muurling namens Tornado Sailing. “We hebben tijdens de beurs een Delphia 40 verkocht en ik heb het gevoel dat er nog meer uit gaat komen.”  Joop ten Cate van Brandsma Jachten: “De sfeer is hier super, met veel buitenlanders, vooral Duitsers. De eerste dag kreeg ik een man op de steiger en die verkocht ik in nog geen half uur een Luna 30. Hij had die boot nog nooit gezien, pas hier op de beurs voor het eerst. Geweldig. Dit kan alleen op Boot Holland, wat trouwens ook nog de enige beurs is die telt in Nederland. Dat merken we ook aan onze Duitse klanten. Die zeggen dat je dit aanbod nergens anders vindt. Schrijf maar op dat we er volgend jaar zeker weer zijn. En dat we graag meewerken aan de uitbreiding.”

DSC_7255

Ook Motorboot kijkt met een goed gevoel op de beurs terug. De Motorboot-stand werd tijdens Boot Holland massaal bezocht; er werden líters koffie geschonken. Motorboot gaf haar magazine in februari een frissere uitstraling en tegelijkertijd kwam er een volledig nieuwe website. De reacties daarop van de lezers en abonnees waren vrijwel zonder uitzondering positief. “We timmeren behoorlijk aan de weg en dat blijft gelukkig niet onopgemerkt”, zegt uitgever Ton Roskam, die Motorboot in oktober 2015 overnam van Koninklijke BDU Media. “We hebben tijdens de beurs een groot aantal nieuwe abonnees mogen verwelkomen; daar zijn we heel blij mee.”

Naar aanleiding van de succesvol verlopen beurs zijn er al veel inschrijvingen en toezeggingen voor Boot Holland 2017 ontvangen, zo laat het projectmanagement van Boot Holland weten. De beurs wordt volgend jaar gehouden van 10 tot en met 15 februari 2017.