zondag, 02 december 2012 13:26

Blauwe Stad 10.40

Het geheel is vaak méér dan de som der delen en al vijf jaar lang is de Blauwe Stad 8.80 daarvan het varend bewijs. De werf wilde eigenlijk alleen maar weten of je een stalen schip in twee delen kunt bouwen... Dat dit ‘probeersel’ vervolgens zo’n succesnummer zou worden, had niemand kunnen vermoeden. Het fraai gelijnde slepertje bleek zelfs zó populair, dat er nu ook een grotere versie is gemaakt: de Blauwe Stad 10.40. De HISWA te Water heeft de primeur en Motorboot maakte er als eerste een proefvaart mee...

maandag, 03 april 2006 07:17

Houkessloep

Om op de overvolle sloepenmarkt nog op te vallen, moet je van goede huize komen. Dat het kán bewijst Radius Jachtbouw in het Friese Irnsum met de stalen Houkessloep. De door Jan Visser ontworpen boot heeft een heel eigen gezicht en is daarmee opvallend anders.

maandag, 03 maart 2008 07:19

Intercruiser 27 Cabin

Er zijn al heel wat pogingen gedaan om van een (open) sloep een soort weekender te maken. Helaas valt het resultaat vaak tegen, omdat de sloep na zo'n operatie dikwijls geen sloep meer is. Je krijgt dan iets tussen motorboot en sloep in, met bijna automatisch te veel van het een en te weinig van het ander. Interboat komt nu echter met een wél geslaagd model: een echte sloep, waar je ook een weekend mee weg kunt. Geen wonder dat deze Intercruiser 27 Cabin werd genomineerd voor de titel Hiswa Boot van het Jaar 2008.

vrijdag, 03 maart 2006 07:21

Intercruiser 29

De Intercruiser 29, een snelvarende polyester toerboot van Interboat, is op de Hiswa te Water van 2004 geïntroduceerd. De afgelopen zomer zijn er acht van afgeleverd en na de laatste Hiswa te Water zijn er zeven verkocht. Het is een opvallende boot, die wat gebruiksmogelijkheden betreft het midden houdt tussen een snelvarende kruiser en een sloep. Je stuurt en verblijft in de open kuip en je kunt overnachten in een royale kajuit. Door de geringe doorvaarthoogte (1,58 meter) en de matige diepgang (0,95 meter) kun je met de boot vrijwel overal komen. We maakten onlangs een proefvaart met de snelle versie, die wordt voortgestuwd door een diesel van 310 pk. Met deze boot kun je in korte tijd grote afstanden a eggen.