vrijdag, 24 april 2015 11:43

Verhoging Amsterdams havengeld

Ondanks een in 2013 aangeboden petitie tegen verhoging van het havengeld in Amsterdam, zijn de tarieven voor 2015 toch fors verhoogd. Lange boten gaan maar liefst 34 procent meer betalen.

woensdag, 22 april 2015 09:58

Motorboot mei is verschenen!

In Motorboot van mei onder meer aandacht voor de vijftigjarige WSV De Oude Horn in Leerdam en de Doerakclub die zijn vijfhonderdste lid mocht verwelkomen.

Leeuwarden wil zicht de komende twee jaar tot een aantrekkelijkere watersportplaats ontwikkelen. Op korte termijn ziet de Friese hoofdstad kansen als het gaat om de relatie tussen water en land. Zo zou de historische waterstructuur beter kunnen worden benut. De gemeente en de provincie hebben hiervoor samen het plan Waterfront Leeuwarden opgesteld, dat is vastgesteld door het college van B&W en de Gedeputeerde Staten. Met het plan, dat onderdeel is van Het Friese Merenproject, willen zij de bestedingen aan wal stimuleren. Tegelijkertijd willen ze hiermee aansluiten bij de voorbereidingen op Culturele Hoofdstad 2018.
In het plan is gekeken naar snel te realiseren kansen, maar ook naar de mogelijkheden op de lange termijn. Op korte termijn wordt Leeuwarden beter bereikbaar door obstakels in het water weg te nemen en extra aanlegplaatsen te creëren. Ook is er aandacht voor meer gastvrijheid en (online-)informatievoorziening. Op de rand van wal en water komen nieuwe ontmoetingsplekken en activiteiten. Dit is bedoeld om meer levendigheid op het water te krijgen en de bestedingen aan wal te verhogen. Voorbeelden van uit te voeren projecten zijn een boardwalk bij de Blokhuispoort, een doorsteek bij de Schilkampen, betere voorzieningen voor de riviercruisevaart en een stadsstrand aan de Potmarge.
Een eventuele ophoging van de lage Prins Hendrikbrug – die nu een bottleneck is in de bereikbaarheid van de binnenstad via de Oostelijke vaarroute – past niet in het budget van Waterfront Leeuwarden. Bovendien zouden de werkzaamheden te veel tijd in beslag nemen. Het oplossen van dit knelpunt is daarom een langetermijndoel binnen het plan. Wel zal de gemeente nader onderzoek doen naar de haalbaarheid ervan.

vrijdag, 10 april 2015 09:35

Jachteninzamelpunt in Amsterdam

Er komt een inzamelpunt voor sloopboten. Watersportbedrijven met oude boten die niet meer (kunnen) varen, kunnen hier terecht. Het initiatief tot dit Jachteninzamelpunt komt van Hiswa Vereniging. 

Pagina 1 van 37