woensdag, 04 maart 2015 11:04

Meer bezoekers voor Belgian Boat Show

Ruim 31.000 mensen bezochten Belgian Boat Show; dat is volgens de organisatie een stijging van 4 procent ten opzicht van de vorige editie. De groei blijft hiermee al drie jaar lang doorgaan.

De Belgian Boat Show sloot zijn deuren in een opgewekte stemming. De standhouders (ten opzichte van 2014 gegroeid met 38 naar 225) waren onverdeeld enthousiast over de publieksopkomst en de koopintenties, aldus de organisatie. Hun aantal was bovendien flink gegroeid. De afdelingen verhuur en charter, maar ook vaar- en navigatieopleidingen, hadden het zelfs over volgeboekt. De vrees voor de mogelijke ongunstige invloed van de krokusvakantie was ongegrond, want vooral op doordeweekse dagen werden dagbezoekrecords gebroken.

De volgende Belgian Boat Show wordt gehouden van 13 t/m 15 en van 19 t/m 21 februari 2016 in Flanders Expo, Gent.

woensdag, 25 februari 2015 14:58

Motorboot is verschenen!

De nieuwe Motorboot is verschenen. In deze uitgave onder meer een interview met de Noorse topontwerper Espen Thorup, een toervaart door het Groene Hart en tests en vaarimpressies van de Aquanaut Andante 438 oc, de Mulder 98 Flybridge en een drietal motoren van het jubilerende Mercury. Ook wordt aandacht besteed aan brand in winterstallingen en het werk van de Stichting Jacht Recycling.    

De Hull Vane is een brandstofbesparingsysteem in de vorm van een vaste folie, dat onder de achtersteven van een schip wordt geplaatst. Met deze innovatie hoopt Van Oossanen Naval Architects de ingenieursaward 'De Vernufteling' binnen te slepen.

vrijdag, 20 februari 2015 10:11

Motorboot als kunst op Amsterdams plein

Kunstenaar Leonard van Munster plaatst op het Gustav Mahlerplein een motorboot als kunstwerk. 

De door Neptune Marine Shipbuilding beschikbaar gestelde nieuwe Elling E4 fungeert van 3 tot 27 maart als “tijdsbeeld voor de roerige tijd waarin onze maatschappij zich bevindt”, aldus Van Munster. “Een schip op haar zij staat niet enkel voor een schip dat niet verder kan, maar tevens voor een schip dat weer kan gaan varen, je dromen nastreven en de wijde wereld ontdekken. Uitdagingen aangaan!”

Pagina 1 van 36