North-Line & Consontant Yachts, bouwer van de zeewaardige, polyester North-Line en stalen Kuster-motorjachten, zet op zaterdag 25 april 2015 haar deuren open.
Van 11.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom in Harlingen om kennis te maken met de werf en haar werkzaamheden. In de productiehal is een zestal modellen in diverse stadia van afbouw te bezichtigen, waaronder een North-Line 42, North-Line 37, North-Line 800 en de primeur van de North-Line 50. Bezoekers krijgen de mogelijkheid een kijkje te nemen en met eigen ogen te zien wat het allemaal inhoudt om zeewaardige motorschepen te bouwen. Tevens komen alle ins en outs aan bod van de bouw van een polyester casco, van het installeren van motoren tot het in timmeren van een interieur.
Naast de schepen in aanbouw zijn eveneens alle op de markt gebrachte North-Line- modellen te bezichtigen. Ook ligt een delegatie van de KusterKring in de North-Line- jachthaven, zodat meer dan vijftien Kusterjachten kunnen worden bekeken. Om het plaatje compleet te maken presenteert Consonant Yachts tijdens de Open Werfdag de nieuwe Kusterlijn.
Meer informatie: tel. 0517-391054 of e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

maandag, 23 maart 2015 15:27

Cursus Marifonie in Harlingen

‘Varen doe je samen’ organiseert een compacte training Marifonie op vrijdagmiddag 17 april in Harlingen.
De dag daarop, zaterdag 18 april, is het mogelijk om examen te doen, onder andere in Zwolle. De cursus kost 95 euro. Dat is inclusief: cursusboek Marifonie (ANWB-uitgave 2015), theoriemiddag ter voorbereiding op het examen en oefenen met de actuele examenvragen. Naast de examenstof leren cursisten ook hoe de marifoon in de praktijk te gebruiken.
De inschrijving opent binnenkort. Stuur een mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. voor (voorlopige) aanmelding of om op de hoogte te worden gehouden over komende cursusdata.

Jachtverhuurbedrijven en aanbieders van vakantiewoningen in de provincie Friesland houden open huis op zaterdag 28 en zondag 29 maart van 10.00 tot 18.00 uur.

De open dagen bieden een ieder de gelegenheid om gratis kennis te maken met het vaarbewijsvrij motorbootvaren en zeilen en een bungalowvakantie aan de waterkant.

De grotere jachten hebben een verblijfsaccommodatie met de luxe van een bungalow. Voor wie liever vanaf de wal sloept en zeilt zijn er talrijke vakantiehuizen aan het water. De deelnemende verhuurbedrijven bieden de bezoekers een kijkje achter de schermen en stellen beginners en gevorderden in de gelegenheid een proefvaart te maken met bijvoorbeeld een huurjacht of -sloep.

Albert Hendriks van het organiserende bureau voor toerisme Friesland Holland: “Het open-huis-festijn is eigenlijk een in-water-show van Friese recreatieondernemers vlak voor de aanvang van het vaarseizoen. Dan liggen de bedrijven en de boten er op z’n mooist bij en zijn alle charterschepen nog aanwezig en te bekijken. Sommige verhuurders vrolijken het open huis op met een hapje en een drankje en live-muziek.”

Meer informatie: www.openhuisfriesland.nl

Het peer to peer-platform Boatsters.com koppelt booteigenaren en -huurders direct aan elkaar.
Volgens ondernemer Nick Gelevert staat veiligheid hierbij hoog in het vaandel. Wereldwijd wordt de boot verzekerd via Boatster.com-partner Pantaenius bootverzekeringen. Daarnaast kunnen huurders dag en nacht ondersteuning krijgen via de helpdesk. Ook vindt Boatsters.com het belangrijk dat huurders volledig geïnformeerd aan boord gaan. Daarom wordt hen vooraf gevraagd een checklist te doorlopen, zodat meteen duidelijk wordt of ze nog meer uitleg nodig hebben. “Denk aan vragen als: hoe werkt de gps, waar liggen de zwemvesten en hoe werkt de boegschroef? Op die manier kunnen eigenaren hun boot met een gerust hart verhuren.”
Boatsters.com lanceert haar website op 1 april aanstaande. Wie vóór die datum zijn boot op de site inschrijft, verhuurt zijn boot vijf keer commissievrij. Ook maken de voorinschrijvers kans om een dag op een spectaculaire Riva te varen.

Pagina 1 van 19

disclaimer persberichten

De berichten in deze rubriek vormen een selectie uit de persberichten die de redactie ontvangt van bedrijven en instellingen. De berichten zijn (met bronvermelding) ongewijzigd geplaatst; de inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Elders op deze website vindt u in de rubriek 'redactioneel' de nieuwberichten van de redactie.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

motorboot boeken bestellen