maandag, 21 september 2015 10:17

Jachtwerf Van der Meulen bestaat 135 jaar

De haven bij Jachtwerf Van der Meulen aan de Woudvaart in Sneek ligt van vrijdag 25 tot en met zondag 27 september vol met traditionele houten zeilschepen.

Voor de 35ste keer verzamelen zich schouwen, tjotters, bollen, pluten, aken, jollen, hoogaarzen, boeiers en botters bij de traditionele jachtwerf van Henk van der Meulen. Zo’n veertig eigenaren van deze historische schepen hebben zich inmiddels aangemeld met hun schip.

De werf Joh. van der Meulen bestaat dit jaar 135 jaar. In 1980 vierde de werf zijn 100-jarig bestaan met een groot eest. Een aantal eigenaren van schepen die door Van der Meulen zijn gebouwd, richtte toen ’t Skouspul op, een commissie die jaarlijks de reünie organiseert. Een toepasselijke naam aangezien Van der Meulen naam heeft gemaakt met het bouwen van houten schouwen.

’t Skouspul organiseert nu voor de 35ste keer een feestelijk reünieweekend als afsluiting van het zeilseizoen, met verschillende activiteiten. Op vrijdagavond 25 september houdt Simon Jellema, molenaar van houtzaagmolen De Rat een lezing: van boom tot boot. Zaterdag 26 september is de werf open voor publiek. Bezoekers kunnen schepen bekijken, de jeugd kan zeilen in een tjotter, in de werf is een tentoonstelling over het Statenjacht Friso van de Provincie Friesland (het schip is ook aanwezig op dit reünieweekend), en op het werfterrein staat een tiental marktkramen met onder andere informatie over zeilen op het Wad, zeilmakerij Molenaar, schiemanswerk en nog veel meer. En een watertaxi vaart tussen de jachtwerf en het Scheepvaartmuseum Sneek heen en weer. Het museum geeft die dag een speciale korting op de entree.
Zondag 27 september is er een puzzelwedstrijdtocht voor de eigenaren van schepen gebouwd of gerestaureerd door Van der Meulen.

vrijdag, 11 september 2015 08:38

Succesvolle test antirolsysteem

Op de Santa Maria T, een 37 meter-trawler gebouwd door Van der Valk ContinentalYachts, werd de afgelopen dagen de zerospeed-functionaliteit van het AntiRoll-stabilisatiesysteem operationeel gemaakt. Het resultaat ter plekke: kapitein en crew vallen om. Niet vanwege het rollen van het schip maar van verbazing.

vrijdag, 11 september 2015 08:27

Een Porsche laat je ook niet buiten staan

In het Friese Heeg worden tien nieuwe duurzame schiphuizen gebouwd met een natuurlijke ventilatie om een schip goed droog te houden, bescherming te bieden tegen weersinvloeden en vogeluitwerpselen. 

vrijdag, 04 september 2015 10:43

Nieuw nautisch centrum in Maarssen

Het nieuwe Nautisch Centrum De Vecht is op 5 september geopend. Het centrum ligt direct aan de Utrechtse Vecht en gevestigd aan de Straatweg 60 in Maarssen. 

Op deze centrale locatie vindt een aantal bekende nautische bedrijven hun onderkomen, zoals Boei 26, WMG Marine, Bootdesign en Leijnse jachtbouw.
Nautisch Centrum De Vecht verzorgt winterberging en zomerligplaatsen, beschikt over een 10 tons-kraan evenals een 10.000 liter-dieseltank.
In het pand tzijn tevens een watersportwinkel en een full service motoren- en botenservicebedrijf gevestigd. De verhuur van (elektrische dieselmotorsloepen vindt eveneens plaats vanuit deze, van een ruime parkeergelegenheid voorziene locatie.
De combinatie (en de knowhow) van het ontwerpen, bouwen en verkopen van schepen door verschillende bedrijven onder één dak is volgens het persbericht uniek in Nederland.

Pagina 1 van 22

disclaimer persberichten

De berichten in deze rubriek vormen een selectie uit de persberichten die de redactie ontvangt van bedrijven en instellingen. De berichten zijn (met bronvermelding) ongewijzigd geplaatst; de inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Elders op deze website vindt u in de rubriek 'redactioneel' de nieuwberichten van de redactie.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

motorboot boeken bestellen