vrijdag, 23 januari 2015 14:43

Kijkje in de keuken bij botenbouwer

AluYard in Aalsmeer houdt een open dag bij de productie van aluminium boten.


Tijdens deze dag is er gelegenheid om een aantal boten te bekijken en is in de productiehal te zien hoe de laatste hand wordt gelegd aan een rondvaartboot van 18 meter lang, bestemd voor Amsterdam. Men kan vragen stellen en informatie inwinnen, alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Volgens AluYard – dat sinds kort onderdeel is van Stieva Metaalgroep – zijn aluminium boten zijn populair omdat ze inspelen op belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen: ze zijn nagenoeg onderhoudsvrij en kunnen door het lichtere gewicht veel eenvoudiger worden uitgerust met een stille, elektrische, milieuvriendelijke aandrijving. Dit is met name van belang voor de rondvaartboten, omdat de grotere steden steeds meer eisen stellen aan beperking van geluids- , stankoverlast en CO2-uitstoot. Ook voor de pleziervaart is dit een belangrijk argument.
Belangstellenden kunnen zich telefonisch aanmelden - 0297-233850 - of per e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

woensdag, 14 januari 2015 12:08

Verrassende nieuwkomer

De 13 meter lange aluminium Stagnum Runabout 1300 is een verrassende nieuwkomer op Boot Düsseldorf 2015, de grootste watersportbeurs van Europa. Jachtbouwer Peter Tinnemans uit Maasbracht ontwikkelde samen met zijn zoon Sander een luxueuze combinatie van lounge- en speedboot, met twee krachtige Yanmar inboard-diesels en joystickbesturing.

woensdag, 14 januari 2015 11:54

De schatkamers van Noord-Oost Friesland

Het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland, heeft een prachtige nieuwe vaarroute voor lagere motorjachten (doorvaarthoogte 2,40 m) met fietsen aan boord ontwikkeld. Een unieke samensmelting van een fiets- en museumroute, de populaire Markant Friesland Route, en toeristische vaarwegen. 

maandag, 12 januari 2015 11:00

Nieuw jachtservicebedrijf

Nederland is sinds een jachtservicebedrijf rijker: Veno Yacht Service.  

Arjan Bruintjes, bekend van Holterman Yachting en Veno-Yachting, bouwt en onderhoudt al meer dan dertig jaar motor- en zeiljachten en is daardoor bekend met zowel alle traditionele als de meest moderne en geavanceerde installaties aan boord.

Op de werf van Bruintjes kunnen motorbootvaarders ook terecht voor een (gedeeltelijk) nieuwe betimmering, motorrevisie, inbouw van motoren en generatoren, elektrische systemen, schilderwerk, hydrauliek, navigatieapparatuur et cetera.

Pagina 1 van 18

disclaimer persberichten

De berichten in deze rubriek vormen een selectie uit de persberichten die de redactie ontvangt van bedrijven en instellingen. De berichten zijn (met bronvermelding) ongewijzigd geplaatst; de inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Elders op deze website vindt u in de rubriek 'redactioneel' de nieuwberichten van de redactie.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

motorboot boeken bestellen