WhisperPower vaart  in juni met het demonstratieschip M.Y. Independence over de Nederlandse en Belgische wateren ter promotie van de WhisperPower producten.

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) signaleert een afname in ervaring onder watersporters. Nieuwe watersporters bezitten steeds vaker geen eigen boot, maar huren een schip. Daarmee is de traditionele voorbereiding op een vaarseizoen verdwenen.

De jachtmakelaars die zijn aangesloten bij Hiswa Vereniging – brancheorganisatie van de watersport  melden een spectaculaire groei van het aantal verkochte gebruikte motorjachten. In het eerste kwartaal van 2015 werden 103 procent meer motorjachten verkocht dan in het eerste kwartaal van 2014.

De verkoop van zeiljachten steeg met 9 procent. Waar de verdubbeling van het aantal verkochte motorjachten aan te danken is, is niet helemaal duidelijk. Wellicht speelt hier een positief effect van de toenemende vergrijzing: meer oudere watersporters wensen meer comfort en gemak en maken de overstap van een zeil- naar een motorjacht.

"Het herstel begint door te zetten", aldus Mattijs van Baalen, voorzitter van de Bedrijfsgroep Makelaars van Hiswa Vereniging. "We merken duidelijk dat de markt een positieve impuls krijgt. Het prijsniveau is goed en verkopers zijn veel realistischer over de waarde van hun boot."

Verder nam de gemiddelde tijd dat een gebruikte boot te koop ligt, af. Lag een motorjacht in het eerste kwartaal van 2014 nog 329 dagen te koop, nu wacht hetzelfde jacht 280 dagen op een nieuwe eigenaar. Een zeiljacht lag gemiddeld 306 dagen te koop; in hetzelfde kwartaal van vorig jaar was dat nog 398 dagen.

maandag, 11 mei 2015 08:55

Zwartsluis Onder Zeil 2015

Zwartsluis is een prachtig dorp en een watersportparadijs bij uitstek. Het is een eldorado voor pleziervaarders, zeilers, surfers, zwemmers, kanoërs en vissers. Ook fan van water, boten en watersport? Kom dan naar het nautische evenement 'Zwartsluis onder Zeil' van 14 t/m 17 mei 2015 in de IJsseldelta.

Het evenement geeft een blik in het verleden toen schippers al zeilend hun brood verdienenden met transport over water. Allerlei scheepstypen liggen aan de kade en in het water. Middelpunt is het oudste nog varende Botter van Nederland: de 'Zwartsluizer Botter ZS13'. Ga aan boord van de schepen en vaar zelf een rondje mee. Geniet van de gezellige braderie in het centrum, live muziek of een rondwandeling onder leiding van een gids.

Vereniging van Vrienden van de Stichting Ronde en Platbodemjachten
Ook dit jaar leveren de leden van de VSRP [vereniging van Vrienden van de Stichting Ronde en Platbodemjachten] weer een grote bijdrage aan Zwartsluis onder Zeil. De deelnemers komen uit alle windstreken van Nederland en zijn soms al enkele weken van te voren op reis om op tijd in Zwartsluis aanwezig te zijn. Kortom ook dit jaar zullen in het weekend van 14 tot en met 17 mei weer veel mooie platbodemschepen Zwartsluis aan doen om daar iedere dag deel te nemen aan mooie evenementen.

Tijdens Zwartsluis onder Zeil wordt u als publiek getoond hoe behendig de eigenaren van deze mooie schepen zijn. Hoe doen ze dat? Door u mee te laten varen op de schepen. Dagelijks zullen er rondvaarten worden georganiseerd. Ook kunt u getuige zijn van het in en uit varen van de Kolksluis [het schutten] Op donderdag wordt er een admiraal zeil wedstrijd gehouden; welk eskader kan het langst op 1 lijn varen en op het juiste moment en allemaal tegelijk de admiraal groeten door het laten zakken van de fok, enz. enz.

Bekijk het volledige programma op: www.ontdekdeijsseldelta.nl/zwartsluisonderzeil.

Pagina 1 van 20

disclaimer persberichten

De berichten in deze rubriek vormen een selectie uit de persberichten die de redactie ontvangt van bedrijven en instellingen. De berichten zijn (met bronvermelding) ongewijzigd geplaatst; de inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Elders op deze website vindt u in de rubriek 'redactioneel' de nieuwberichten van de redactie.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

motorboot boeken bestellen