Gastvrij Loenen


18 september 2009 voeren wij met ons motorjachtje op de Vecht ter hoogte van Loenen, na de stremming (12.00 – 13.00 uur) van de dorpsbrug aldaar bleek dat deze brug niet te openen was.

Na ongeveer een uur te hebben liggen steken de stoute schoenen aangetrokken en afgemeerd bij de villa LeeuwenDijk aan de dorpsstraat 69 in Loenen. Dit ondanks de uitnodigende tekst “verboden aan te leggen”. Na ons hebben daar ook nog 2 andere jachten aangelegd, waarvan 1 bij mij langszij. De laatste betrof een huurboot met 2 Frans sprekende Belgen die hier hun vakantie hadden doorgebracht. Na ongeveer 1 uur, de storing aan de brug duurde toen inmiddels al 2 uur, kwam plotseling iemand aanlopen die zei dit is mijn aanlegsteiger en jullie mogen hier niet liggen. Het verzoek om daar gedurende de storing aan de brug te mogen blijven liggen werd beantwoord met: “Als jullie zelf niet weggaan dan gooi ik de boot los.”. Hierop begon hij daadwerkelijk de landvasten los te maken. Hierop heb ik 112 gebeld het geval uitgelegd en van hun vernomen dat in het geval van een privé aanlegplaats zij weinig konden betekenen.
Uiteindelijk zijn wij in koppelverband vertrokken en hebben nog 30 minuten liggen steken voor de brug om 15.30 uur weer hersteld was. Alles bij elkaar heeft dit op mij een zeer negatieve uitwerking gehad voor wat betreft de betreffende bewoner van de gemeente Loenen aan de Vecht, die nota bene ook zelf nog een “pleziervaarder” lijkt te zijn anders ben je toch niet zo zuinig op "jouw" aanlegplaats ???

Dit bericht is op 27 maart 2012 door de redactie verplaatst naar de vernieuwde website www.motorboot.com.

Reacties  

 
#2 W.G.H. Boelhouwer 30-06-2012 07:06
Een ankertje voor en een ankertje achter, dan blijf je op de stroomloze Vecht op de zelfde plaats liggen zonder meerlijnen en zonder te hoeven steken. Zelfredzaamheid heet dat.
Wouter.
 
 
#1 w de vries 19-06-2012 17:39
U bent door de politie het bos ingestuurd.
Men mag te enemale geen eigen rechter spelen.
door deze omstandigheden is 1 mtr van de oever beschikbaar.
wat te denken in een nood situatie.
Men moet van Uw spullen afblijven, dus ook van de meerlijnen.
m.v.g Wim
 

Plaats reactie