Poker Run 2009 een evenement voor snelle sportboten!


Poker Run 2009 – High Performance Powerboat Event!

20 juni 2009 ging hij weer van start. De 4e editie van de Nederlandse Poker Run. Een Poker Run is een toertocht voor snelle motorboten. De tocht ging van Emmerich (bij Nijmegen net over de grens) naar Rotterdam. Tijdens deze tocht zijn er 3 tussenstops. Bij iedere stop ontvangt elke boot een gesloten envelop met daarin een speelkaart. Samen met de kaart die men bij de start en het eindpunt krijgt hebben ze een handje Poker Kaarten. Degene met de beste poker kaarten wint de Poker Run.


Even waren de weerberichten minder gunstig, en na de zon op vrijdag en zaterdagmorgen, kwamen er wolkenvelden opzetten, waar ’s morgens een spatje uit viel. Gelukkig is het de rest van de dag droog gebleven. Op zaterdagmorgen werden alle boten te water gelaten. Meeste gewoon met de trailer het water in, een paar met de kraan. Onder de deelnemers zaten een aantal mooie exotische boten, waaronder een Nor Tech 3600 Supercat Catamaran, een tweetal Sunsations, een aantal Donzi’s, en verder een groot deel aan Baja’s, Formula’s, etc. Nadat alle boten te water lagen was er een korte briefing waarbij de veiligheidsregels, en de planning van de dag werden doorgenomen. Na de briefing ging iedereen weer naar hun boot om zich klaar te maken voor vertrek. Rustig ging het hele deelnemersveld naar buiten, waar gewacht werdt tot iedereen op het buitenwater was zodat er in een groep gestart kon worden.
De eerste stop was gepland in Tiel, daar werd snel even een kaart opgepikt waarna er verder werd gevaren naar Zaltbommel. In Zaltbommel lag de partyboot de Bommelerveart op ons te wachten met een drankje en een hapje. Na een klein uurtje hier vertoeft te hebben werden de motoren weer gestart en na de derde kaart gepakt te hebben ging de tocht verder richting Dordrecht waar kaart nummer 4 vergeven werd. Na deze korte stop om even de kaart te pakken was de eindbestemming City Marina Rotterdam. Een mooie haven in Rotterdam waar in eetcafe 'De Piraat' een schitterend buffet klaar stond om wat te eten en te drinken.

Voor de complete foto reportage kunt u kijken op www.pokerrun.nl.

Dit bericht is op 27 maart 2012 door de redactie verplaatst naar de vernieuwde website www.motorboot.com.

Reacties  

 
#1 Guest 18-04-2015 07:31
I don't know whether it's just me or if
everyone else experiencing issues with your website.
It looks like some of the written text within your posts are running off the screen. Can somebody else please comment and let me
know if this is happening to them as well? This could be a
issue with my browser because I've had this happen previously.

Many thanks

Here is my website jual geogrid: http://geogridindonesia.com
 

Plaats reactie