TEXT_SIZE

Manoeuvreren op de motor


Tactvol manoeuvreren

“Schat, als je hem voorzichtig in z’n achteruit zet gaat hij zachtjes de box uit. Ja keurig, klein beetje gas en dan weer terug. Goed zo! Beetje insturen en weer een tikkie gas. Helemaal goed. Je ziet, je laat de kont nu de juiste richting uitdraaien en de neus komt nu de box uit en wijst al bijna in de vaarrichting. Tot nu toe doe je het werkelijk geweldig lieverd. Nu terugdraaien en heel even een dotje gas. De kont draait nu echt door en je legt de boot nu helemaal in de vaarrichting. Hartstikke goed doe je dat zeg. Nu rustig een beetje gas geven en stuurboord van het midden houden. Prachtig. Het lijkt wel of je dit al jaren doet.”


Als uw vaarlessen aan uw partner van dit niveau zijn, dan heeft uw partner zich terecht niet ingeschreven voor de cursus Manoeuvreren op de Motor.
“Ok, ik zal je laten ziet hoe het moet. Luister! Gas achteruit en draaien aan het roer. Hoezo welke richting. Dat vraag je me toch ook niet als je in de auto zit. Niet teveel gas. Hallo, ik zeg niet teveel gas. En draaien aan dat roer. Wat zeg ik nou. Beetje gas en draaien. Doe nou gewoon wat ik zeg en ga nou niet zelf wat lopen uitvinden. Ok, nu terugdraaien. Zei ik terug of terug de box in? Niet zo hard achteruit. Of wil je achteruit die box in aan de steiger aan de overkant. Pas nou op, je ligt bijna tegen die palen. Je snapt toch wel dat je nu de andere kant uit moet draaien. Gewoon naar bakboord. Nou ja zeg, als ik je nou ook nog moet uitleggen wat het verschil is tussen bakboord en stuurboord. Pff, luister dan en doe nog gewoon wat ik je vraag”.
Zo had het ook gekund maar zover is het gelukkig niet gekomen want de twee ervaren KNWV-instructeurs Walter en Frank hebben 15 deelnemers (13 vrouwen en 2 mannen, allen motorbootvaarders) de kneepjes van het vaarvak bijgebracht tijdens de cursus Manoeuvreren op de Motor gedurende een theoriedag en twee praktijkdagen. Op zaterdag 10 april werd de theorie onder de loep genomen. Zaken als wielwerking, links- en rechtsdraaiende schroeven, weersinvloeden, wegvaren aan lager wal, zuiging van passerende binnenvaart schepen, etc. kwamen aan bod en al snel werd het iedereen duidelijk dat er een groot verschil bestaat tussen varen en manoeuvreren.
Maandag en dinsdag 19 en 20 april meldde de eerste groep zich voor de praktijklessen en gingen ze (allen dames) met twee boten het water op waarbij de theorie in de praktijk gebracht kon worden. Hartstikke eng om zonder partner de box uit te varen met de wetenschap dat je ook nog een keer terug diezelfde box in moet. Een enkele echtgenoot stond wat sip op de steiger om de dames en instructeurs uit te zwaaien met een blik in hun ogen die het midden hield tussen hoop en vrees. De dinsdag werd begonnen met een herhaling van de manoeuvres van de maandag en werden de dames steeds zelfstandiger bij de uitvoering ervan. De wind voegde nog een extra dimensie toe aan de uitdagingen door ’s middags aan te trekken tot een dikke 6. Het is onder die omstandigheden voor geen enkele schipper plezierig om een manoeuvre uit te voeren maar de deelneemsters legden de boten (zonder één enkel schrammetje) weer keurig terug in de boxen. Na de les nog even bij elkaar in de kuip en met een paar wijntjes erbij kwamen de stoere verhalen los en een opgelucht geklater van lachsalvo’s vulde de omgeving van de haven van de Nieuwe Meer.
De tweede groep op de vrijdag en de zaterdag 23 en 24 april konden hun praktijk uitvoeren onder een stralende zon met een windje 2. Veel te weinig om deze groep van haar stuk te brengen. De tweede sessie die op vrijdag en zaterdag onder ideale omstandigheden plaatsvond, had eenzelfde affiche als de maandag en dinsdag. Veel oefeningen, veel geleerd (hetgeen ook geldt voor de meer ervaren schippers die hebben deelgenomen aan deze lessen) veel leut, gelach en opgeluchte gezichten “Wat doen jullie er altijd dramatisch ingewikkeld over,” liet een van dames zich ontvallen richting haar achtergebleven schipper..
Het leereffect van deze dag theorie en twee dagen praktijk is groot. Groter dan op voorhand werd ingeschat. Het vaarseizoen ligt nog voor ons, dus er kan deze zomer veel geoefend worden. Het belooft een mooie zomer te worden. Veel dames achter het roer en veel heren op het voordek. Ben benieuwd wanneer wij (m) weer achter het roer mogen en welk commentaar we dan zullen krijgen.

Reacties 

 
#53 Hong 2014-12-19 23:32
Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.
Look advanced to more added agreeable from you! However, how could we
communicate?

Here is my weblog dieting, Grover: http://www.w3ightl055.com,
 
 
#52 Alphonso 2014-12-19 18:21
Previous years had this city in the top 5 spot for this loftey
title but in 2008 they took the crown. Included in the exercises are
hand and wrist exercises I first learned in rehab nearly 20 years ago.

The fun activities for toddlers in ct: http://23.dressesgalore.pw and excitement of go karting
almost match the professional racing in Formula 1.
Parents have to accept and adapt to the fact that technology is an essential in life
and this is not likely to change any time soon. Gail Leino gives her
two cents worth on entertaining parties, and baby and bridal showers.
 
 
#51 Laurene 2014-12-19 00:54
This is since the rates of interest of your no appraisal
of creditworthines s unsecured loan is higher, compared to your regular loan 2015 fleetwood mac
tour dates: http://exploready.com/wordpress/groups/huff-submit-television-set-arianna-talks-about-the-debt-ceiling-deal-with-piers-morgan-video/ now, traditional bank realizes the necessity
for a bad credit score loans for all those borrowers who possess a
damaged credit score.
 
 
#50 Kendra 2014-12-18 04:03
Anyone facing repayment problems must consolidate payday cash advances to
repay the borrowed funds on the lenders super real: http://www.Moonlorespice28.com/ moyes added:
'we hope to have roughly the identical players there were the other day.
 
 
#49 Vickie 2014-12-17 08:13
About 80 % of the complaints were upheld in favour with the consumer super real: http://www.moonlorespice28.com by availing
of the va home mortgages, any qualified veteran are now able to start getting used to the
good life in california.
 
 
#48 Isabella 2014-12-17 05:42
wonderful points altogether, you just won a
brand new reader. What would you suggest about your submit that
you made a few days ago? Any sure?

My web site: ig: http://lksjdflkjds.net
 
 
#47 Elvin 2014-12-16 20:04
The trickiest part may be learning just who can deliver what plus much more importantly when My
Website: http://www.moonlorespice28.com whatever your financial needs, it is usually good to learn your choices and being informed.
 
 
#46 Joyce 2014-12-16 04:12
Those will decide if you are able to refinance in any respect and the way close you
may get towards the lowest rates available super
real: http://www.moonlorespice28.com there are potential employers who utilize
the scores as well.
 
 
#45 Benito 2014-12-15 15:51
For them good quality work is for that reason the greatest weapon. Kent Scrap motor trade insurance under 25 (www.clearcast.co.uk: http://www.clearcast.co.uk/uncategorized/depth-analysis-elegant-systems-motor-trade/) traders a Car offer
a fast and friendly service. Be certain to make acquiring a
good mechanic is an ASE certification. With the advancement in technology, the fuel consumption scoring three stars and reliability scoring the least,
i. Santa Clara spokesman Dan Beerman said the city was devastated by the
split from his girlfriend. Now: Ran a pub with former Chelsea team-mate Ian Hutchinson after hanging up
his boots and later became an after-dinner speaker and radio pundit.
 
 
#44 Scot 2014-12-15 03:34
Just because a financial loan can simply contain a lot
of concealed expenses as an example interestcommitm ents and
finance charges, some people frequently don't utilize first until it could be essential my website: http://www.moonlorespice28.com
-based advance me, one in the first and largest mca shops, claims a 75% uptick in customers through the
same timeframe, while manhattan-based merchant cash & capital
features a 20% increase.
 

Plaats reactie

mijn motorboot