Endeavour

Geschreven door Dirk Deforce

Smiley face
Beste watersportvrienden,
Na 20 jaar met een 10m vlet te hebben gevaren door Belgie, Nederland en Frankrijk hebben we in 2013 beslist om wat te vergroten omwille van comfortredenen. Na een zoektocht van meerdere maanden op internet kwamen wij uit op een Altena 1420 AK uit 1984 in zeer goede staat bij jachtmakelaar Barat. Deze boot werd te koop aangeboden na de plotse dood van de eigenaar (bekend toneelschooldirecteur).Na wat wikken en wegen gingen we over tot de aankoop van dit fantastisch schip met 2 Daf dd575m motoren en een kalkman boegschroef.
We kochten de boot in Middelaar en voeren in mei 2014 al over maas,rijn,ijsel,het nieuwe ter apel kanaal (een aanrader), mosselkanaal,stadskanaal, via Groningen het Reitdiep tot Zoutkamp op het Lauwersmeer,om dan in julli 2014 de terugtocht te maken ,kris kras door Nederland via Belgisch limburg naar Ooigem West-Vlaanderen. Dit was voor mij een nostalgische ,fantastische reis door 2 waterrijke landen.De ex-Ursus SR (nu Endeavour) gedroeg zich hier als een betrouwbare partner en bracht ons zelfs op plaatsen waarvan wij dachten dat dit met dergelijk schip niet meer mogelijk was .....

 

Greenline 33 forum!

Geschreven door Ser Timmerman

Smiley face
Vorig jaar zijn wij trotse eigenaar geworden van een Greenline 33!
Na een superjaar vol met nieuwe ervaringen, een heerlijke zomer en een hoop genieten is er bij mij de behoefte ontstaan mede 'Greenliners', al dan niet virtueel, te ontmoeten!
Het delen van tips en tricks, ervaringen, goed of slecht, nieuwe vindingen etc...
Het lijkt me razend interessant dit alles uit te wisselen.

Ben ik alleen hierin of .....?
Een Facebook community is snel gestart!

Groet,
Ser Timmerman

   

gezocht

Geschreven door dre wijnands

Smiley face
motor onderdelen

   

AIS - Ontvangen of ook zenden

Geschreven door Ron Tol

Hallo allemaal,
Graag een advies over de aanschaf van een AIS systeem
   

AIS - Ontvangen of ook zenden

Geschreven door Ron Tol

Hallo allemaal,
Graag een advies over de aanschaf van een AIS systeem
   

Pagina 1 van 3